Terug naar Review: Snake ’97 – de Nokia-beleving op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Snake ’97 – de Nokia-beleving op je iPhone

Door Daan Jeuken9 juli 2015 13:222 min. leestijd0

Een jaar of vijftien geleden was de wereld van de mobiele telefoons nog een stuk eenvoudiger. Telefoons waren nog niet bepaald smart en als je een beetje wilde meetellen, had je een Nokia 3210 (of 3310). Dat was niet alleen het mooiste mobieltje, het had één grote troef in handen: Snake. Dit ontzettend simpele spelletje werd razend populair en koste menig puberend kind vele vrije uren. Tegenwoordig hebben we iPhones en een App Store bomvol met grafisch fantastische games, maar geen enkele van die spellen heeft de cultstatus van Snake weten te bereiken. Om terug te grijpen naar die goeie ouwe tijd, download je de game Snake ’97 uit de App Store.

Snake op iPhone

Snake op iPhone

Snake ’97 brengt niet alleen het nostalgische spelletje terug; het brengt de hele Nokia-beleving naar je iPhone (of iPad). De hele karakteristieke telefoon verschijnt namelijk op je scherm: de cijfertoetsen, de toetsen onder het beeldscherm, het ‘dot-matrix’ beeldscherm én de monotone piepgeluidjes. Je kunt je eigen model Nokia kiezen en dit verschijnt dan levensecht in beeld; inclusief beschadigingen en lekkend licht van achter de toetsen uit. Het is net echt. De verschillende Nokia’s hadden eigen versies van Snake en ook dat is in de app meegenomen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Net zo verslavend als toen

De besturing werkt net als vroeger: je stuurt met de cijfertoetsen en hoort de typische piepjes bij elk bolletje dat je opeet. In een mum van tijd vergeet je de wereld om je heen en waan je je rond de millenniumwisseling. En het spelletje zelf … dat is nog steeds net zo leuk en verslavend als toen. Voor je het weet ben je weer veel kostbare tijd kwijt, want je wilt je topscore toch elke keer verbeteren. Het enige nadeel is dat je de toetsen niet kunt voelen – dat bestuurt toch een stuk lastiger. Hopelijk lost de iPhone 6s dat probleem op.

Prijs: € 0,99

Download in de App Store

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar