Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Review: Pixelmator voor de iPad

Auteur: iCreate
1 reacties
Pixelmator voor iPad


Lees verder na de advertentie

Als je al een tijdje op de Mac werkt en veel bezig bent met beeldbewerking, dan ben je vast wel bekend met Pixelmator. Het programma staat al een paar jaar in de Mac App Store en in iCreate hebben we het programma regelmatig besproken. Nu is Pixelmator ook op de iPad verschenen. En wij zijn verkocht.

Pixelmator iCloud

Ondersteuning iCloud en Handoff

Pixelmator op de iPad heeft bijna alle functies die de Mac-versie ook heeft. De bestanden die je op de Mac maakt zijn daardoor volledig compatibel met de iPad. Ook heeft Pixelmator voor de iPad ondersteuning ingebouwd voor iCloud Drive, zodat je overal .pxm- en .psd-bestanden in de cloud kunt zetten en er op de iPad mee aan de slag kunt. Oh, en als kersje op de taart ondersteunt Pixelmator ook nog eens Handoff, de functie waarmee je met één druk op de knop direct verder kunt werken op een ander Apple-apparaat.

Sjablonen

Pixelmator op de iPad kan eigenlijk alles wat je op de Mac ook kunt: tekenen, schilderen en verbeteren. De iPad-versie heeft daarnaast een handige nieuwe optie: sjablonen. Dit zijn vooraf ingestelde documenten met voorbeeldfoto’s die je naar eigen smaak helemaal kunt aanpassen. Er zijn collages voor mensen die foto’s in een bepaald thema bij elkaar willen knutselen, frames voor mensen die een originele foto voor een lijstje willen maken, kaartjes voor de feestdagen en posters voor de belangrijke aankondigingen. Tot slot zijn er ook nog wat fotografie- en vintage- sjablonen voor mensen die veel bezig zijn met thema-fotografie.


kooptip

Het aardige van deze sjablonenfunctie is dat ze een handig beginpunt zijn voor mensen die niet vanaf nul willen beginnen, maar wel alle functies van Pixelmator willen gebruiken. Je kunt in een sjabloon namelijk alles slopen en gebruiken hoe je maar wilt.

Conclusie

Eigenlijk is Pixelmator daarmee meer dan alleen een app voor de iPad en een programma voor Mac; het is een vrij serieus platform geworden voor creatieve mensen.

Helemaal perfect is de app echter nog niet. Tekst toevoegen werkt nog niet helemaal lekker; je moet heel precies tikken op een nieuw tekstvak om tekst toe te voegen. Ook vervelend is het gebrek aan ondersteuning van foto’s die in RAW zijn geschoten. Dat heeft de Mac-versie namelijk wel. Dit soort dingen moeten echter met een update in de nabije toekomst te verhelpen zijn. Verder zijn we laaiend enthousiast over deze app!

Prijs: € 9,99 (download in de App Store)

Plus: Naadloos verder werken dankzij Handoff, iCloud Drive-ondersteuning, bijna dezelfde functies als op de Mac, simpel maar doeltreffend ontwerp.

Min: RAW-support ontbreekt nog, de tekstfunctie is wat buggy.

Pluspunten

Minpunten