Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews Apps

Review: Oral B Pro 7000

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Een tandenborstel bij iCreate, het moet niet gekker worden. Dat dachten wij op de redactie ook, totdat we de Oral B Pro 7000 binnen zagen komen in een doos van 34 x 42 x 14 centimeter. Dat moet wel iets heel speciaals zijn. En dus namen we hem eens nader onder de loep. En in de mond.

Oral B Pro 7000

Oral B Pro 7000

De doos van de tandenborstel is overdreven groot, maar er zit dan ook aardig wat spul in, zoals een reisetui, een oplaadstation met bewaarruimte voor opzetborstels en een SmartGuide: een klokje dat begint te lopen zodra je begint met poetsen. Het klinkt als iets onnozels, maar met zo’n klokje erbij ga je echt gerichter poetsen. Je werkt naar je doel toe, brengt structuur aan in je poetsroutine en je stopt pas als je de twee minuten hebt volbracht, want dan krijg je de hele dag een lachend gezichtje te zien.

Geavanceerde tandenborstel

De tandenborstel zelf is ook chic. Hij heeft zes poetsstanden voor alle soorten reiniging, zoals tandvleesreiniging of whitening. Je moet je er even in verdiepen om precies door te krijgen wat waarvoor dient, anders zul je geneigd zijn gewoon altijd één stand te gebruiken. Daarnaast geeft een blauw lampje aan hoe vol de batterij nog zit, laat het groene licht zien als er weer een halve minuut verstreken is en waarschuwt het rode licht dat je te hard drukt. Het groene en rode licht gaan ook gepaard met een trilling en als je te hard drukt, gaat de borstel langzamer draaien.


kooptip

Een superdeluxe elektrische tandenborstel dus. Het resultaat is moeilijk meetbaar, maar na al jaren met andere elektrische tandenborstels te hebben gepoetst, kreeg ik na een maand met de Pro 7000 toch echt het idee schonere, gladdere en wittere tanden te hebben.

Bluetooth en app

De speciaalste functie van deze tandenborstel is bluetooth, waarmee je de tandenborstel aan je telefoon kunt koppelen. Deze app biedt ‘feedback en entertainment’, oftewel hij houdt je poetsbeurten bij en geeft je de mogelijkheid om tijdens het poetsen het weerbericht, je agenda, het nieuws of tanden-tips te lezen. Deze entertainment is tamelijk overbodig; alsof je nog geen twee minuten ‘ongeëntertaind’ kunt tandenpoetsen …

De entertainment is bovendien ook in andere apps te vinden, maar open je tijdens het poetsen een andere app, dan stopt de Oral B-app met tellen. Het klokje op je wastafel tikt wel door, maar de app geeft dan de verkeerde informatie weer.

Oral B Pro 7000 app

Bijhouden van poetsgegevens

De belangrijkste functie van de app is het bijhouden van je poetsgegevens, maar ook hier zien wij het nut niet zo van in. Als je gewoon tweemaal daags twee minuten poetst, waarom zou je dan terug willen kijken hoelang je in het verleden hebt gepoetst en hoeveel tijd daarvan je te hard hebt gedrukt? Want veel meer informatie laat de app niet zien. Bovendien worden elektrische tandenborstels (zeker van deze prijs) vaak gedeeld met de hele familie, met ieder zijn eigen borsteltje. Je zult dan dus de meetgegevens van je hele familie zien. Niet echt nuttig.

Doel voorbij

Er is momenteel een tendens dat alle apparaten maar ‘slim’ moeten worden. Bij veel apparaten is dat inderdaad handig, maar soms schiet een product zijn doel aardig voorbij. Dat laatste is bij de Oral B Pro 7000 het geval. Het koppelen met je iPhone om je statistieken te bekijken en geëntertaind te worden tijdens het poetsen is geinig, maar behoorlijk nutteloos. Denk je echter de slimme functies weg, dan heb je een uiterst stijlvolle tandenborstel die ontzettend schoon poetst. Dat kan echter ook met de iets goedkopere modellen, zonder bluetooth.

Pluspunten

  • Mooie tandenborstel
  • Feedback bij te hard drukken
  • Handig klokje
  • Poetst erg schoon

Minpunten

  • App is tamelijk onnodig
  • Slimme functie schiet zijn doel voorbij
  • Duur