Terug naar Review: Komoot – Met je iPhone op de fiets
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Komoot – Met je iPhone op de fiets

Door Sven Lamers11 mei 2016 15:272 min. leestijd1

De zomer komt eraan en het weer wordt beter! Tijd voor een biertje op het terras, een barbecue in de tuin en uitgebreide fietstochten in ons mooie land. Geen inspiratie voor leuke routes? Daar is een app voor. Uiteraard.

Komoot

De app heet Komoot en hij schotelt je een heleboel fietsroutes voor. Standaard zie je routes die bij jou in de buurt liggen. Deze komen rechtstreeks van andere gebruikers die hun routegegevens online hebben geplaatst. Bijzonder mooie of populaire routes worden in de app uitgelicht, zodat je snel een fijne bestemming vindt. Daarnaast heb je een aantal aanvullende instellingsmogelijkheden. Zo kun je als fietser kiezen tussen verschillende profielen, die bepalen welke routes je te zien krijgt. Met een omafiets wil je immers niet door het bos fietsen zoals met een mountainbike. Als je helemaal geen fiets hebt, kun je met Komoot overigens ook naar wandelroutes zoeken. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen routes samen te stellen en deze dan te fietsen (of te wandelen).

komoot-app-highlight

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Open Street Map

Het kaartmateriaal van Komoot is afkomstig van Open Street Map. Dat wordt meteen duidelijk aan de hand van de details op de kaart: zelfs de kleinste weg door een bos is in de app te zien. Om de kaarten te downloaden voor offline gebruik, moet je regio’s binnen de app kopen. De regio waar je woont krijg je op dit moment cadeau.

Fietscomputer

Tijdens het fietsen fungeert Komoot als fietscomputer met navigatie. Je ziet altijd je huidige en gemiddelde snelheid, een kaart en pijlen geven aan wanneer de volgende afslag komt. Heb je een fietstocht afgerond, dan worden je gegevens automatisch geüpload naar de cloud. Daarbij kun je kiezen of je route voor iedereen zichtbaar moet zijn om na te fietsen, of dat je hem privé wilt houden. Je downloadt Komoot in de App Store.

Plus
  • Leuk om routes te vinden
  • werkt als fietscomputer
Min
  • Wat meer Nederlandse gebruikers zou goed zijn voor het aantal routes
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

Voor het “waar is het mooi” zou ik op Google Earth of zo kijken. Voor mooie rondjes in Nederland zou ik de Fietsen app van de ANWB gebruiken. Die knooppunten hebben ze voor het toeren gemaakt, niet zozeer voor de kortste weg. Voor het plannen van tochten in heel Nordrhein-Westfalen zou ik de Radroutenplaner NRW mobil gebruiken. Beide geen Apple Watch app, wel gratis. Met Apple Watch app en elk hun voors en tegens heb je Apple Maps en Google Maps, en niet-gratis off-line MAPS.ME.
Mij lijkt Komoot veel geld te vragen voor andermans inbreng, maar hopelijk zie ik dat verkeerd!