Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: Komoot – Met je iPhone op de fiets

Auteur: Sven Lamers
1 reacties


Lees verder na de advertentie

De zomer komt eraan en het weer wordt beter! Tijd voor een biertje op het terras, een barbecue in de tuin en uitgebreide fietstochten in ons mooie land. Geen inspiratie voor leuke routes? Daar is een app voor. Uiteraard.

Komoot

De app heet Komoot en hij schotelt je een heleboel fietsroutes voor. Standaard zie je routes die bij jou in de buurt liggen. Deze komen rechtstreeks van andere gebruikers die hun routegegevens online hebben geplaatst. Bijzonder mooie of populaire routes worden in de app uitgelicht, zodat je snel een fijne bestemming vindt. Daarnaast heb je een aantal aanvullende instellingsmogelijkheden. Zo kun je als fietser kiezen tussen verschillende profielen, die bepalen welke routes je te zien krijgt. Met een omafiets wil je immers niet door het bos fietsen zoals met een mountainbike. Als je helemaal geen fiets hebt, kun je met Komoot overigens ook naar wandelroutes zoeken. Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen routes samen te stellen en deze dan te fietsen (of te wandelen).

komoot-app-highlight

Open Street Map

Het kaartmateriaal van Komoot is afkomstig van Open Street Map. Dat wordt meteen duidelijk aan de hand van de details op de kaart: zelfs de kleinste weg door een bos is in de app te zien. Om de kaarten te downloaden voor offline gebruik, moet je regio’s binnen de app kopen. De regio waar je woont krijg je op dit moment cadeau.

Fietscomputer


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Tijdens het fietsen fungeert Komoot als fietscomputer met navigatie. Je ziet altijd je huidige en gemiddelde snelheid, een kaart en pijlen geven aan wanneer de volgende afslag komt. Heb je een fietstocht afgerond, dan worden je gegevens automatisch geüpload naar de cloud. Daarbij kun je kiezen of je route voor iedereen zichtbaar moet zijn om na te fietsen, of dat je hem privé wilt houden. Je downloadt Komoot in de App Store.

Pluspunten

  • Leuk om routes te vinden
  • werkt als fietscomputer

Minpunten

  • Wat meer Nederlandse gebruikers zou goed zijn voor het aantal routes