Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Review: Jawbone UP move

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch is er en dat is slecht nieuws voor alle makers van fitness-trackers en wearables. Daarom proberen ze nog zo snel mogelijk, zo veel mogelijk mensen te bereiken. Vorig jaar bespraken we de UP van Jawbone, een armband die vooral nuttig is om je slaap en beweging te monitoren. Een groot nadeel vonden we het ontwerp: hij zat niet heel comfortabel en we vonden hem ook niet heel mooi. Of ze dat gelezen hebben weten we niet, maar met de UP move heeft Jawbone beide problemen getackeld.

Jawbone UP move

Jawbone UP move

De UP move is een button van 2,5 centimeter doorsnee, waarin alle meetsensoren zitten, plus een batterij die wel zes maanden meegaat. Deze button, verkrijgbaar in vijf kleuren, steek je in een clip en die kun je vastmaken aan je kleding (je kunt hem ook in een plastic horlogebandje steken, maar dat oogt heel kinderachtig). Zo’n clip aan je kleding ziet er nog altijd een beetje vreemd uit, tenzij je hem verstopt onder je kleding of in je broekzak steekt.

Verstoppen en vergeten

Daarmee zijn de bezwaren die we hadden op de UP verholpen en kun je nog steeds alle data bijhouden en aflezen in de app. Er is echter een keerzijde van de medaille. Als je de UP move verstopt, ga je hem ook vergeten. Je ben niet meer zo snel geneigd om de app te openen, laat staan om ook nog actief voedsel bij te houden. De volgende stap is dat je hem in je zak laat zitten als je een andere broek aantrekt en zo raakt de anonieme fitness-tracker in de vergetelheid.


kooptip

Wat leert ons dat? Dat een fitness-tracker aanwezig moet zijn om je actief te houden, maar dus ook comfortabel en mooi moet zijn. Apple Watch?

Prijs: € 49,99

Pluspunten

  • Klein
  • Goede batterij
  • Je kunt hem wegstoppen

Minpunten

  • Niet mooi genoeg om prominent bij te dragen
  • Je gaat hem vergeten