Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: Hydra voor iPhone en iPad

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Hydra-app iPhone iPad


Lees verder na de advertentie

In iOS zit nu al jaren de mogelijkheid om HDR-foto’s te schieten. Voor wie niet bekend is met het fenomeen ‘High Dynamic Range’: bij een HDR-foto worden heel snel achter elkaar meerdere foto’s gemaakt met verschillende belichtingen. Deze worden vervolgens gecombineerd zodat je zowel in de lichte als de donkere beelddelen alle details kunt zien – net zoals het menselijke oog de wereld waarneemt. Deze techniek levert erg contrastrijke en soms zelfs surrealistische beelden op.

Hydra-app voor fotografie

De app Hydra tilt de HDR-functionaliteit van de iPhone (en de iPad) naar een hoger plan. HDR-foto’s die je in deze app maakt, zien er ook echt als HDR uit. Waar de standaard Camera-app van de iPhone in de HDR-stand wel iets meer contrast in het beeld kan brengen, maak je met Hydra pas échte HDR-foto’s. De app analyseert de lichtomstandigheden en maakt vervolgens tot aan twintig foto’s die gecombineerd worden. Vervolgens kies je nog hoe sterk het effect moet zijn en of je een zwart-witte HDR-foto wilt maken.

Foto’s in het donker

Alleen hiervoor zou Hydra zijn geld al waard zijn, maar er zitten nog meer coole mogelijkheden in de app. Zo maak je namelijk ook video’s in HDR. Een andere unieke functie is de low-light-modus waarmee je ook in het donker betere foto’s maakt: deze worden tot tien keer helderder en bevatten minder ruis. En alsof dat nog niet genoeg leuke functies zijn, bevat Hydra nog een zogeheten ‘Super Resolution’-modus. Hiermee maak je haarscherpe macro- en zoom-opnames of ultragrote 32 MP-foto’s.

Conclusie

Bij iCreate zijn er al talloze foto-apps de revue gepasseerd, maar toch grijpen wij naar ene tijdje altijd weer terug naar de standaard Camera-app. Hydra werkt voor speciale doeleinden (HDR, slecht licht, zoom en macro) echter zó goed, dat we hem graag op onze telefoons laten staan.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Prijs: € 4,99 (tijdelijk afgeprijsd naar € 2,99)

Download in de App Store

Pluspunten

Minpunten