Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Review: Guitar Pro voor iPhone en iPad

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Guitar Pro is al jaren een must-have voor elke gitarist. Met dit Mac- en pc-programma kun je op internet van duizenden bekende liedjes de partituur en tablatuur downloaden en afspelen. Je ziet tot op de noot en op het gitaarvakje nauwkeurig wat je idolen spelen en zo kun je ‘eenvoudig’ meespelen. Omdat veel muzikanten tegenwoordig altijd hun iPad bij zich dragen, is het ideaal dat de app van Guitar Pro ook op de iPad (en iPhone) werkt.

Guitar Pro app

Tabs downloaden

Er zijn drie manieren om de gitaartabs op de iPad te krijgen: via iTunes of Safari op je Mac, of via de ingebouwde internetbrowser in Guitar Pro. Laatstgenoemde heeft onze voorkeur, we willen niet afhankelijk zijn van de Mac, maar deze werkt helaas niet ideaal. Voor de meeste tabs kom je terecht op de website van Ultimate Guitar, maar die dienst heeft ook een app en pusht die continu. Dit resulteert niet alleen in een zeer irritante website, maar het blijkt ook onmogelijk via die site tabs te downloaden.

Als uiteindelijk de bestanden toch op je iPad staan, kan het meespelen beginnen. Je kunt het tempo en de toonhoogte aanpassen, kanalen isoleren of juist muten en fragmenten loopen – alles om die geweldige solo’s zo goed mogelijk in te studeren. Het is wel jammer dat de software-instrumenten van de app zo slecht klinken – ze geven niet echt een gitaar- of bandbeleving.

Bewerken niet mogelijk


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

De app kent echter één groot gemis: je kunt de tabs niet bewerken. In het (amateur)werk dat je van internet download kan nog wel eens een foutje zitten, maar waar je dit op de Mac zelf zo aanpast, blijkt dit in de app onmogelijk. Ook het zelf maken van tabs kan slechts zeer beperkt, daar zul je toch de Mac-app voor moeten hebben. Zo houd je echter wel meer tijd over om lekker gitaar te spelen.

Prijs: € 6,99

Download in de App Store

Pluspunten

Minpunten