Terug naar Review: Guitar Pro voor iPhone en iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Guitar Pro voor iPhone en iPad

Door Daan Jeuken27 december 2014 15:002 min. leestijd0

Guitar Pro is al jaren een must-have voor elke gitarist. Met dit Mac- en pc-programma kun je op internet van duizenden bekende liedjes de partituur en tablatuur downloaden en afspelen. Je ziet tot op de noot en op het gitaarvakje nauwkeurig wat je idolen spelen en zo kun je ‘eenvoudig’ meespelen. Omdat veel muzikanten tegenwoordig altijd hun iPad bij zich dragen, is het ideaal dat de app van Guitar Pro ook op de iPad (en iPhone) werkt.

Guitar Pro app

Tabs downloaden

Er zijn drie manieren om de gitaartabs op de iPad te krijgen: via iTunes of Safari op je Mac, of via de ingebouwde internetbrowser in Guitar Pro. Laatstgenoemde heeft onze voorkeur, we willen niet afhankelijk zijn van de Mac, maar deze werkt helaas niet ideaal. Voor de meeste tabs kom je terecht op de website van Ultimate Guitar, maar die dienst heeft ook een app en pusht die continu. Dit resulteert niet alleen in een zeer irritante website, maar het blijkt ook onmogelijk via die site tabs te downloaden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Als uiteindelijk de bestanden toch op je iPad staan, kan het meespelen beginnen. Je kunt het tempo en de toonhoogte aanpassen, kanalen isoleren of juist muten en fragmenten loopen – alles om die geweldige solo’s zo goed mogelijk in te studeren. Het is wel jammer dat de software-instrumenten van de app zo slecht klinken – ze geven niet echt een gitaar- of bandbeleving.

Bewerken niet mogelijk

De app kent echter één groot gemis: je kunt de tabs niet bewerken. In het (amateur)werk dat je van internet download kan nog wel eens een foutje zitten, maar waar je dit op de Mac zelf zo aanpast, blijkt dit in de app onmogelijk. Ook het zelf maken van tabs kan slechts zeer beperkt, daar zul je toch de Mac-app voor moeten hebben. Zo houd je echter wel meer tijd over om lekker gitaar te spelen.

Prijs: € 6,99

Download in de App Store

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar