Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews Mac

Review: CleanMyMac 3 – schoon je Mac veilig op

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
CleanMyMac


Lees verder na de advertentie

Over het algemeen zijn we bij iCreate fervent tegenstanders van zogeheten opschoonprogramma’s. Deze beweren dat ze je Mac sneller maken, maar meestal doen dergelijke programma’s meer kwaad dan goed. Dan worden bestanden verwijderd die je eigenlijk nog nodig had of een programma verliest al zijn instellingen omdat die bij het opschonen werden werggegooid.

Beter handmatig opruimen dus? Nee hoor, want er is één programma dat gerust al onze Macs mag opschonen: CleanMyMac. Dat is recent in de derde uitvoering verschenen en heeft nu ook Nederlandse taalondersteuning.

CleanMyMac 3

Zoals de naam al doet vermoeden, is CleanMyMac bedoeld om je Mac schoon te maken. De handigste functie is daarbij de ‘Slimme opruiming’. Eerst analyseert het programma je systeem en daarna geeft het aan wat je allemaal veilig kunt verwijderen. Je kunt nog alle gevonden onderdelen bekijken, pas na een klik op ‘Ruim op’ worden de gegevens daadwerkelijk verwijderd en win je schijfruimte terug.

Beste opschoonprogramma Mac

Daarnaast bevat CleanMyMac nog andere handige functies. Onder het kopje Onderhoud repareer je schijfbevoegdheden, herstel je de zoekdatabase van Spotlight en Mail en controleer je of je harde schijf in orde is. Bij Privacy vind je mogelijk om je browser- en berichtengeschiedenis te wissen. Kortom, als je een opschoonprogramma zoekt, is CleanMyMac de beste, veiligste en uitgebreidste optie.


kooptip

Prijs: € 39,95 (gratis proefversie)

Pluspunten

  • Veilig
  • Erg uitgebreid
  • Gemakkelijke interface

Minpunten

  • In theorie kun je alle acties van het programma zelf uitvoeren (dan moet je wel weten wat je doet)