Terug naar Review: CleanMyMac 3 – schoon je Mac veilig op
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: CleanMyMac 3 – schoon je Mac veilig op

Door Sven Lamers16 juli 2015 09:002 min. leestijd0

Over het algemeen zijn we bij iCreate fervent tegenstanders van zogeheten opschoonprogramma’s. Deze beweren dat ze je Mac sneller maken, maar meestal doen dergelijke programma’s meer kwaad dan goed. Dan worden bestanden verwijderd die je eigenlijk nog nodig had of een programma verliest al zijn instellingen omdat die bij het opschonen werden werggegooid.

Beter handmatig opruimen dus? Nee hoor, want er is één programma dat gerust al onze Macs mag opschonen: CleanMyMac. Dat is recent in de derde uitvoering verschenen en heeft nu ook Nederlandse taalondersteuning.

CleanMyMac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

CleanMyMac 3

Zoals de naam al doet vermoeden, is CleanMyMac bedoeld om je Mac schoon te maken. De handigste functie is daarbij de ‘Slimme opruiming’. Eerst analyseert het programma je systeem en daarna geeft het aan wat je allemaal veilig kunt verwijderen. Je kunt nog alle gevonden onderdelen bekijken, pas na een klik op ‘Ruim op’ worden de gegevens daadwerkelijk verwijderd en win je schijfruimte terug.

Beste opschoonprogramma Mac

Daarnaast bevat CleanMyMac nog andere handige functies. Onder het kopje Onderhoud repareer je schijfbevoegdheden, herstel je de zoekdatabase van Spotlight en Mail en controleer je of je harde schijf in orde is. Bij Privacy vind je mogelijk om je browser- en berichtengeschiedenis te wissen. Kortom, als je een opschoonprogramma zoekt, is CleanMyMac de beste, veiligste en uitgebreidste optie.

Prijs: € 39,95 (gratis proefversie)

Plus
  • Veilig
  • Erg uitgebreid
  • Gemakkelijke interface
Min
  • In theorie kun je alle acties van het programma zelf uitvoeren (dan moet je wel weten wat je doet)
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar