Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Rabbids: Legends of the Multiverse – knotsgekke konijnen zetten Apple Arcade op stelten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Rabbids

Apple’s gamedienst Apple Arcade wordt maandelijks aangevuld met nieuwe titels: vandaag verschijnt er weer een dosis nieuwe games. Wij speelden daarvan alvast Rabbids: Legends of the Multiverse. Tof! Of moeten we op zijn Rabbids zeggen: Woo-hoooooooo!?

Lees verder na de advertentie

De Rabbids ken je misschien al: knotsgekke, hyperactieve konijntjes die een overdosis cafeïne hebben binnengekregen. Ze maakten hun chaotische debuut in de gamingwereld met Rayman Raving Rabbids waar ze prompt Rayman naar de achtergrond verdrongen en zelf de show stalen. Sindsdien hebben deze knaagdieren zich een weg gebaand door verschillende spellen en nu staan ze dus op Apple Arcade.

Alle hoeken van het multiversum

Rabbids drakeneiland

De hysterische konijnen gaan op reis naar alle hoeken van het multiversum, oftewel naar allemaal verschillende werelden. Je begint in het Middeleeuwse Barbe-koninkrijk, waar je overigens per behekste wasmachine naartoe reist. Daarna hop je gewapend met een fotocamera door de Chinese Drakenburg, de Westelijke vallei, de Piratenlagune en Toekomstopolis. Allemaal heel anders, maar met één constante: je komt overal prettig gestoorde konijntjes tegen: ridderkonijntjes, ninjakonijntjes, piratenkonijntjes, cowboykonijntjes.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Alle konijnen verzamelen

Met jouw bescheiden konijnenlegertje moet je de vreemde konijnenlegertjes zien te verslaan, wat gepaard gaat met een hoop voor de Rabbids kenmerkende oorlogskreten. Legends of the Multiverse is een deckbuilder. Dat betekent dat je een stok met kaarten hebt die allemaal een personage vertegenwoordigen. Wil je een personage inzetten, dan sleept je de bijbehorende kaart het speelveld in. Als je dat een beetje strategisch doet, hak je zo de vijandige konijntjes in de pan.

Rabbids multiverse

Zo kun je steeds meer kaarten en dus konijnen verzamelen – meer dan honderd in totaal. Ieder konijntje heeft zijn eigen specialiteit en je kunt kaarten ook upgraden, zodat je spreekwoordelijke dwergkonijntjes uitgroeien tot Vlaamse reuzen. De juiste kaarten combineren wordt daarbij steeds belangrijker om je verder te brengen in het avontuur.

Conclusie Rabbids: Legends of the Multiverse

De Rabbids staan nog altijd garant voor ongein, maffe avonturen en een gezonde dosis slapstick. We hadden ook niets anders van ze verwacht. Tussen al die lolbroekerij door, moet je toch echt even nadenken over hoe je je perfecte konijnenleger vormgeeft. Zo schep je toch een beetje orde in de chaos. Elk gevecht voelt anders aan door de unieke vaardigheden van de konijntjes en de verschillende vijanden.

Wil je het zelf eens uitproberen? Abonneer je dan op Apple Arcade. Je krijgt dan toegang tot honderden spellen en je hebt eerst een gratis proefperiode.