Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews App Store

Prisma: maak échte kunstwerken van je foto's

Auteur: Sven Lamers
2 reacties
Prisma app Instagram


Lees verder na de advertentie

In iCreate geven we je regelmatig diverse tips gegeven om je foto’s om te toveren tot kunstwerken. Een workshopje over het verbeteren van je vakantiefoto’s hier en een appje om een filter op je kiekjes toe te passen daar. Het woord ‘kunstwerk’ gebruikten we daarbij echter vaak overdrachtelijk, namelijk om aan te geven dat we een foto mooier gingen maken. Maar ‘kunst’ in de oorspronkelijke betekenis was het dan nog bij lange na niet. Gelukkig is daar nu ook een app voor: Prisma.Prisma

Prisma bouwt je foto opnieuw op

In tegenstelling tot andere foto-apps past Prisma niet alleen wat contrast en belichting aan of past het een kleurenfilter toe – nee, er wordt een compleet nieuwe foto gegenereerd. Dat werkt via een slim mechanisme. Eerst maak of kies je in de app een foto. Vervolgens verschijnen onderaan de verschillende filters. ‘Net als bij Instagram’, hoor ik je denken. Maar de magie begint dan pas.

Je geselecteerde foto wordt volledig omgezet naar de stijl van de filterfoto. De filters bevatten bijvoorbeeld bekende schilderijen, zoals De Schreeuw van Edvard Munch of een van de talloze Mondriaans met geometrische vormen. Dat combineren vereist veel rekenkracht, meer zelfs dan je iPhone kan leveren. Daarom worden de foto’s geüpload en in de cloud bewerkt. En zelfs dat duurt nog best lang. Als je tevreden bent over je privé-Van Gogh, dan kun je de foto opslaan of delen via de bekende kanalen.

Bijna perfect

Zelden waren we zo onder de indruk van de resultaten van een foto-app. Hij krijgt al vijf sterren, maar voor een vijf plus mag Prisma nog een paar kleine dingetjes verbeteren: reduceer de wachttijd op het renderen en sorteer opgeslagen foto’s in een album. Prisma is gratis te downloaden in de App Store. Nieuwsgierig naar wat voor kunststukjes deze app genereert? Lees dan ook 10 gave kunstwerken gemaakt met Prisma.


kooptip

Meer van dit soort reviews lees je in iCreate 80. Bestel het nummer in onze webshop.

iCreate 80

Pluspunten

Minpunten