Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews App Store

Review: PriceRadar – voor de laagste prijs

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Amazon pakketje


Lees verder na de advertentie

Het is voor ons in Nederland een tijdje geleden veel gemakkelijker en voordeliger geworden om bij Amazon te bestellen. De Duitse site van ’s werelds grootste online winkel is vertaald naar het Nederlands, je kunt met iDeal betalen en voor bestellingen boven de 29 euro betaal je helemaal geen verzendkosten. Maar het kan toch altijd nog goedkoper – we blijven immers Nederlanders. De prijzen op Amazon willen nog wel vaak veranderen, maar je kunt niet blijven verversen. Gelukkig zijn er apps die dit voor je doen, zoals PriceRadar.

PriceRadar-iOS

PriceRadar voor Amazon

Allereerst kies je je gewenste Amazon Store, waarschijnlijk de Duitse ‘DE’-variant. Vervolgens voeg je producten toe die je in de gaten wilt houden. Je tikt op het plusje, voert een zoekterm in en de resul­taten van Amazon verschijnen. Kun je een product om wat voor reden ook niet vinden, dan voeg je het op de website van Amazon toe aan je verlanglijst. Deze kun je namelijk rechtstreeks importeren in de app. Tot slot stel je in vanaf welke prijsdaling je een push-notificatie wilt krijgen.

Notificatie bij een prijsdaling

Standaard staat deze ingesteld op tien procent, maar je kunt je ook pas laten waarschuwen bij een prijsdaling van vijftig procent. Overigens kun je ook de prijsgeschiedenis van producten opvragen. In totaal kun je 25 items toevoegen. Ben je zo’n shopaholic dat je daar niet genoeg aan hebt, dan koop je er via in-app aankopen extra producten bij. Heb je op het moment geen gadgets op het oog? Geen probleem, want PriceRadar toont ook de producten die op het moment de grootste korting hebben. Met één tik ga je naar Amazon en kun je het kopen.

Daarom moet je de app hebben


kooptip

PriceRadar is zo’n app waarvan je denkt, waarom heb ik die eigenlijk nodig? Totdat je die leuke schoenen/jas/iPhone voor de helft van de prijs hebt bemachtigd. Bovendien vinden we ook het prijsmodel erg budgetvriendelijk: standaard gratis, pas als je buitengewoon veel producten wilt toevoegen, moet je betalen.

Pluspunten

  • Werkt erg gemakkelijk
  • Laat je veel geld besparen

Minpunten

  • De verslaving om te shoppen wordt er niet minder van