Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Pocket Casts: aanrader voor podcast-fans

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
pocket casts


Lees verder na de advertentie

Wanneer kleine apps van onafhankelijke ontwikkelaars worden overgenomen door enorm grote bedrijven of instellingen, dan is dat vaak een signaal dat er een grote doorbraak aanstaande is. Dat was het geval met de podcast-player Pocket Casts, die afgelopen jaar door de Amerikaanse publieke radio-omroep NPR werd overgenomen. Voor jou is deze overname goed nieuws, want de nieuwste versie van Pocket Casts is hierdoor gratis geworden. Een uitstekend moment dus om deze alternatieve podcast-app te testen.

Pocket Casts: podcast app vol pareltjes

Een groot pluspunt van Pocket Casts waren altijd al de goede aanbevelingen voor nieuwe podcasts. Dankzij de ondersteuning van NPR is dit alleen maar beter geworden. Op het onderdeel ‘Discover’ kom je in een soort podcast-store terecht waar je de leukste nieuwe en oude podcasts krijgt voorgeschoteld. Dat doet denken aan de app Podcasts van Apple, maar wij zagen bij Pocket Casts veel vaker verstopte pareltjes die Apple ons nooit liet zien.

Extra handigheidjes

Daarnaast bevat Pocket Casts heel veel handige functies die het luisteren naar podcasts gemakkelijker of beter maken. Begint een podcast altijd met een vervelende intro van 45 seconden? Stel in dat je die automatisch wilt overslaan. Luister je in de auto en zouden de stemmen een kleine volumeboost mogen hebben? Gebruik het effect ‘Volume Boost’. Neem je een abonnement op ‘Pocket Casts Plus’ (12 euro per jaar), dan kun je zelfs eigen podcasts of luisterboeken naar een geïntegreerde cloud-opslag uploaden. Aanrader voor alle podcast-fans!

Deze review stond in iets andere vorm in iCreate:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Pluspunten

Minpunten