Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Met Pikmin Bloom zet je de bloemetjes buiten via je iPhone

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Pikmin Bloom app

Je hebt vast wel eens gehoord van Pikmin, de kleurrijke personages uit de gelijknamige spellen van Nintendo. En dankzij Pikmin Bloom voor de iPhone heb je niet alleen veel speelplezier, maar ben je ook nog ‘ns gezond bezig! Dit is wat de wandelgame nou zo leuk maakt.

Wandelen maar

Pikmin Bloom is duidelijk een iPhone-game van Niantic, de succesvolle gamestudio die ook Pokémon Go heeft gemaakt. Je personage is op de kaart te zien, je kunt objecten verzamelen bij fysieke herkenningspunten, je speelt het spel door te lopen … het komt allemaal erg bekend voor!

Toch is Pikmin Bloom niet hetzelfde als Pokémon Go. Waar je bij Pokémon het doel had om zoveel mogelijk Pokémon te verzamelen en ermee te vechten, is Pikmin een stuk rustgevender en toegankelijker. Het doel? Bloemen verspreiden op de kaart en ondertussen gezond in beweging zijn. En het is leuker dan je denkt!

Pikmin Bloom is gebaseerd op een succesvolle spellenreeks van Nintendo. In deze spellen staan Pikmin centraal: kleine kleurrijke wezentjes die het hoofdpersonage helpen te overleven op een mysterieuze planeet.

In Pikmin Bloom zijn de wezentjes naar de aarde gekomen, en helpen ze je bij het verspreiden van bloemen op de kaart. Door zo veel mogelijk Pikmin te verzamelen, krijg je steeds meer bloemenzaadjes om te verspreiden.

Bovendien kun je Pikmin op missies sturen, waardoor je het spel nét wat efficiënter speelt. Zo verspreid je zelf bloemen tijdens het wandelen terwijl de Pikmin iets voor je ophalen op een heel andere plek.

Je wandelingen worden bijgehouden in een logboek, waar je ook nog foto’s van die dag en je gemoedstoestand aan toevoegt. Bovendien voegen Pikmin soms speciale ansichtkaarten toe van de locaties die je bent gepasseerd.

Pikmin Bloom fleurt je buurt (en iPhone) op

Op de kaart zie je direct het resultaat van al die geplante bloemen. De straten op de kaart raken er namelijk langzamerhand vol mee. Bovendien zijn er herkenningspunten die pas ontpoppen als er genoeg mensen voorbijlopen, waardoor alle spelers het gezamenlijke doel hebben om zo veel mogelijk te lopen.

Zeker na het afgelopen anderhalf jaar is het goed om van een dagelijkse wandeling een vaste gewoonte te maken. Pikmin Bloom maakt dat nét wat leuker, en voegt er een extra doel aan toe.

Bovendien is het toegankelijk voor zowat iedereen: iets wat voor Pokémon Go een stuk minder gold. Kortom: probeer het uit, en help je buurt op te fleuren!

Pluspunten

Minpunten