Terug naar Met Pikmin Bloom zet je de bloemetjes buiten via je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

Met Pikmin Bloom zet je de bloemetjes buiten via je iPhone

Door Ward Edema11 januari 2022 10:003 min. leestijd0

Je hebt vast wel eens gehoord van Pikmin, de kleurrijke personages uit de gelijknamige spellen van Nintendo. En dankzij Pikmin Bloom voor de iPhone heb je niet alleen veel speelplezier, maar ben je ook nog ‘ns gezond bezig! Dit is wat de wandelgame nou zo leuk maakt.

Pikmin Bloom app


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Wandelen maar

Pikmin Bloom is duidelijk een iPhone-game van Niantic, de succesvolle gamestudio die ook Pokémon Go heeft gemaakt. Je personage is op de kaart te zien, je kunt objecten verzamelen bij fysieke herkenningspunten, je speelt het spel door te lopen … het komt allemaal erg bekend voor!

Toch is Pikmin Bloom niet hetzelfde als Pokémon Go. Waar je bij Pokémon het doel had om zoveel mogelijk Pokémon te verzamelen en ermee te vechten, is Pikmin een stuk rustgevender en toegankelijker. Het doel? Bloemen verspreiden op de kaart en ondertussen gezond in beweging zijn. En het is leuker dan je denkt!

Pikmin Bloom is gebaseerd op een succesvolle spellenreeks van Nintendo. In deze spellen staan Pikmin centraal: kleine kleurrijke wezentjes die het hoofdpersonage helpen te overleven op een mysterieuze planeet.

In Pikmin Bloom zijn de wezentjes naar de aarde gekomen, en helpen ze je bij het verspreiden van bloemen op de kaart. Door zo veel mogelijk Pikmin te verzamelen, krijg je steeds meer bloemenzaadjes om te verspreiden.

Bovendien kun je Pikmin op missies sturen, waardoor je het spel nét wat efficiënter speelt. Zo verspreid je zelf bloemen tijdens het wandelen terwijl de Pikmin iets voor je ophalen op een heel andere plek.

Je wandelingen worden bijgehouden in een logboek, waar je ook nog foto’s van die dag en je gemoedstoestand aan toevoegt. Bovendien voegen Pikmin soms speciale ansichtkaarten toe van de locaties die je bent gepasseerd.

Pikmin Bloom fleurt je buurt (en iPhone) op

Op de kaart zie je direct het resultaat van al die geplante bloemen. De straten op de kaart raken er namelijk langzamerhand vol mee. Bovendien zijn er herkenningspunten die pas ontpoppen als er genoeg mensen voorbijlopen, waardoor alle spelers het gezamenlijke doel hebben om zo veel mogelijk te lopen.

Zeker na het afgelopen anderhalf jaar is het goed om van een dagelijkse wandeling een vaste gewoonte te maken. Pikmin Bloom maakt dat nét wat leuker, en voegt er een extra doel aan toe.

Bovendien is het toegankelijk voor zowat iedereen: iets wat voor Pokémon Go een stuk minder gold. Kortom: probeer het uit, en help je buurt op te fleuren!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar