Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

OutRun: hardloop-app zonder abonnement en reclame

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
beste hardloop app


Lees verder na de advertentie

We weten niet precies hoeveel hardlopers de wereldbevolking in de laatste tijd erbij heeft gekregen, maar volgens het bos bij ons in de buurt zijn het er best veel. En uiteraard loopt iedereen met zijn telefoon in de hand of in een hoesje om zijn arm, met koptelefoon op en een hardloop-app geactiveerd. Er zijn ontzettend veel van dat soort hardloop-apps: Runkeeper, Strava, Nike Run Club, Runtastic … Wat al deze apps gemeen hebben is een sociale component waarin je je met je vrienden kunt meten, een betaald abonnement voor extra veel functies en veel reclame die je erop wijst dat zo’n abonnement er is.

Hoef je niet te zien hoeveel sneller je vrienden zijn? Heb je geen zin om voor iets simpels als hardlopen een betaald abonnement te nemen om je tijden goed bij te houden? Met de nieuwe app hardloop-app OutRun hoeft dat allemaal ook niet. Hij zou nu echt in onze lijst met de beste hardloop-apps horen.

OutRun uitgelicht

Hardloop-app zonder abonnement

Ten eerste is OutRun een eenmalige aankoop. Voor € 2,29 krijg je de complete app: geen abo, geen reclame. Deze no-nonsense mentaliteit zet zich voort wanneer je de app start. Even toestemming geven dat de app je locatie mag bijhouden en eventueel aangeven dat je je work-outs ook in de app Gezondheid wilt bewaren, en je bent klaar voor je eerste hardloopsessie. Die sessie start je met twee tikken, waarna je mooi vormgegeven statistieken en een plattegrond voorgeschoteld krijgt. Er is geen gesproken feedback, hiervoor dien je even op je telefoon te spieken. Een minnetje krijgt de app daarnaast voor de ontbrekende pauze-functie. Je kunt een work-out alleen stoppen, maar niet onderbreken. Jammer wanneer je tijdens het hardlopen iemand tegenkomt en kort wilt praten.

Stoppen van de work-out


kooptip

Na het stoppen van een work-out kun je de statistieken eventueel nog aanpassen, bijvoorbeeld als je vergeten bent om hem bij binnenkomst te stoppen. Vervolgens verschijnt de work-out in een overzichtelijke lijst zodat je je statistieken kunt terugkijken. Hierbij worden helaas alleen afgeronde kilometers getoond, maar het motiveert gek genoeg wel om de volgende keer iets langer door te lopen om het volgende, hele getal te krijgen. De statistieken blijven op je iPhone staan en worden in geen cloud opgeslagen – tenzij je er bewust voor kiest om de work-outs met Gezondheid te syncen én de inhoud van Gezondheid met iCloud gelijk te houden.

OutRun screenshot

Conclusie

OutRun heeft nog een paar kleine comfortfuncties nodig, maar we zijn tegenwoordig erg blij met een hardloop-app die gewoon een hardloop-app wil zijn, zonder abonnement. Wij zijn in ieder geval al over, hebben de andere apps verwijderd, en hardlopen nu zonder abonnement en privacy-vriendelijk.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Geen abonnement
  • Geen reclame

Minpunten

  • Geen pauze-functie
  • Geen gesproken feedback