Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit zijn de 5 beste hardloop-apps voor de iPhone

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
beste hardloop app


Lees verder na de advertentie

Heb je zin om de loopschoenen op te rapen en een rondje te zwoegen en zweten? Neem je iPhone dan vooral mee om de arm, want een hardloop-app maakt het rennen leuker en uitdagender. Alleen staat de App Store er vol mee, en wat is de voor jou de beste hardloop app?

Beste hardloop app 2019

Er zijn een veel goede hardloop-apps waarmee we – letterlijk – graag een loopje nemen. Welke hardloop-app het best bij jou past, is afhankelijk van je doel en ervaring. We lichten de voor ons 5 beste hardloop apps voor de iPhone uit.

1. Runkeeper: voor alle statistieken

 


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Runkeeper is de populairste hardloop-app. De zeer complete app gebruikt de GPS van je iPhone om je run bij te houden. Hierbij registreert Runkeeper alles wat je wilt weten: je tempo, de afstand, totale trainingstijd, verbrande calorieën en meer. Dit krijg je ook onderweg mee, want dankzij de audiobegeleiding word je via je oordopjes op de hoogte gehouden van je voortgang. Daarnaast brengt het je hardloopsessies in kaart, zodat je precies welk rondje je hebt gelopen.

Runkeeper werkt ook samen met de Apple Watch. Dit betekent dat je kunt hardlopen, zonder dat je je iPhone bij je hoeft te hebben. Bovendien meet hij je hartslag en is er een hartslagscherm om de zones weer te geven.

2. Strava: met je vrienden

Ook de app Strava houdt je activiteit bij met allerlei belangrijke statistieken, zoals het tempo, de afgelegde afstand, snelheid, hoogteverschil en verbrande calorieën. Maar meer dan Runkeeper heeft Strava een sociaal element. Je kunt vrienden en trainingspartners volgen, zodat je hun activiteiten kunt zien. Ook kun je ze motiveren met reacties en likes en start je een competitie met je vrienden. Strava is er ook voor de Apple Watch, dus je kunt je iPhone gerust thuislaten.

3. Nike+ Run Club: een virtuele trainer

De Nike + Run Club-app moet je een beetje zien als je virtuele personal trainer. De app maakt trainingsschema’s die passen bij je doel. Vervolgens past de hardloop-app het trainingsschema aan de hand van je voortgang automatisch aan. Ook leuk: de app ondersteunt HealthKit, heeft een Apple Watch-app en álle onderdelen zijn gratis!

4. 5K Runner: voor de beginner

Wil je beginnen met hardlopen, maar resulteert een run naar de koekast al in hevig hijgen en een verkrampt gezicht? Begin dan met een eenvoudig doel: train voor je eerste 5 kilometer. Met de 5K Runner-app bereik je dat na acht weken. Met drie keer in de week dertig minuten trainen. In het begin ben je meer aan het wandelen dan aan het joggen, waarna de trainingen steeds uitdagender worden. Let wel op: alleen in de eerste twee weken van je training is de app gratis. Daarna betaal je € 10,99.

5. Human: afvallen met hardlopen

In Nederland is Human – Activity Tracker nog niet zo bekend, maar de app wint aan populariteit. De app is niet zozeer gericht op hardlopen, maar stimuleert je om 30 minuten te bewegen per dag. Human draait op de achtergrond en registreert het automatisch als je wandelt, hardloopt of fietst. Je gegevens worden vergeleken met andere mensen in de buurt, zodat je je prestaties kunt vergelijken met je buren.

iPhone vakantietips rondom het thema Sport

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Sport’. Zo schreven we hoe je je calorieverbruik kunt berekenen met de Apple Watch.