Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews Apps

Op wat voor soort hond lijk je? Fetch vertelt het je!

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
Fetch


Lees verder na de advertentie

De app Fetch van Microsoft herkent honden aan de hand van een foto. Maak of selecteer een foto van je trouwe viervoeter en na een korte analyse krijg je het ras op je scherm. Dit werkt bijzonder goed. Het vuilnisbakkie thuis wordt correct voor zestig procent gematcht aan een maltezer, wat haar vader was. De chihuahua wordt echter steevast herkend als pomeranian of keeshondje. Ze is langharig, dus dat kan voor de verwarring zorgen. Bovendien hebben we al zo’n vermoeden dat ze niet helemaal raszuiver is – één pot nat bij die kleine keffertjes.

Fetch werkt ook met mensen

Wie echter wel als raszuivere chihuahua wordt bestempeld, is collega Laura. Want dat is waar Fetch! van leuke app naar werkelijk hilarisch gaat. Fetch! plakt namelijk net zo gemakkelijk een hondenras op mensen. Als je een portretfoto maakt of selecteert van iemand, dan analyseert de app er volijk op los om vervolgens te gokken welk hondenras er op het kiekje staat. Zo bestaat de iCreate-redactie uit een chihuahua, twee Nederlandse herders en twee dobermanns.

Of iemand een bril draagt of niet, of van hoe ver of dichtbij je een foto maakt, beïnvloedt het resultaat, maar een hondenras aan mensen toekennen heeft sowieso weinig wetenschappelijke basis. Het is gewoon geinig om eens te doen, zeker als je je bedenkt dat de app gratis te downloaden in de App Store. Tim Cook is trouwens een Duitse herder, zoals je op het plaatje hierboven kunt zien. Commissaris Cook, dus.


kooptip

Pluspunten

Minpunten