Terug naar Deze officiële iOS-game van de Tour de France móét je uitproberen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Deze officiële iOS-game van de Tour de France móét je uitproberen

Door Koen van Ekeren11 juli 2018 12:272 min. leestijd0

Zenuwslopende massasprints, uitputtende tijdritten en heroïsche bergetappes: voor de wielerliefhebber is er deze weken genoeg vermaak. Maar zo’n etappe is natuurlijk wel een lange zit. Dus hoe leuk is het om tijdens de Tour de France ook zelf op je iPhone of iPad te koersen met de officiële Tour de France app?

officiële Tour de France app

Officiële Tour de France app

De finale van de etappe nadert. Een paar renners zetten de demarrage in. Je moet kiezen: meevluchten, of afwachten. Je kiest voor het eerste. In je slipstream zet je wielerploeg de achtervolging in. Op het tandvlees wordt het gat gedicht, maar heeft het sprintkanon nog wel wat over in de eindspurt? Je wielrenner zet aan, slaat een gaatje en … passeert als eerst de finishlijn! De eerste etappezege van de Tour is een feit.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Als je plezier hebt van het volgen van de Tour, dan is de kans groot dat je je ook vermaakt met de officiële Tour de France game voor iOS. In het spel heb je de regie over je wielerteam. Door zorgvuldig om te gaan met de energie van je wielrenners en op de juiste momenten toe te slaan, hengel je etappezeges binnen en krijg je de leiderstrui om je schouders gehangen.

Anders dan je op televisie gewend bent, zijn de etappes kort en krachtig: meestal duren ze zo’n vier minuten. Vaak is het eindklassement of het winnen van een etappe het doel, maar soms stelt de game je andere uitdagingen voor, bijvoorbeeld om een bepaald aantal sprint- of bergpunten binnen te slepen.

Tactiek

Niet alleen de doelstellingen wisselen af; ook het parcours. En dat is leuk, want bijna elke etappe vraagt daardoor om een andere tactiek. Af en toe leidt een vroege ontsnapping tot succes en andere keren werkt het beter om je zo lang mogelijk op te houden in het peloton. Wat we wel jammer vinden, is dat de app je wel érg vaak probeert te verleiden tot het doen van in-app aankopen. In de carrière-modus begin je niet meteen aan de Tour de France; eerst doe je andere grote wielerkoersen en -rondes aan, zoals Parijs-Nice, de Waalse Pijl en de ronde van Italië. Daarna ben je klaar om te floreren in Frankrijk – en hopelijk doet Tom Dumoulin intussen met je mee.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Praat mee!

avatar