Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Microsoft Outlook voor iOS nu beschikbaar

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Outlook is een van de meestgebruikte mail-programma’s ter wereld. Nu kun je deze client ook op iOS gebruiken: Microsoft heeft vandaag Outlook als app uitgebracht. Deze ondersteunt Microsoft Exchange, Outlook.com, iCloud, Yahoo en Gmail en is helemaal gratis om te downloaden en te gebruiken.

Overgenomen app

Outlook voor iOS is gebaseerd op Acompli, de mail-app van een bedrijf dat Microsoft eind afgelopen jaar heeft overgenomen. Beter ingekocht dan slecht zelf verzonnen, want de Outlook-app is erg goed uitgewerkt. De e-mailfunctionaliteit van de app is opgesplitst in twee menu’s: ‘Gefocust’ en ‘Overige’. Onder ‘Gefocust’ vind je al je belangrijke mailtjes, de rest belandt onder het kopje ‘Overig’. Dit concept lijkt op de Gmail-app, waarbij mails van sociale netwerken of nieuwsbrieven in aparte mapjes terechtkomen.

Outlook voor iOS

Uitgebreide functies

Als aanvulling op de e-mailfunctionaliteit zit er ook een geïntegreerde agenda in de app, evenals de mogelijkheid om Outlook aan cloudopslagdiensten zoals Dropbox, Google Drive en One Drive te koppelen in een speciale bijlagenweergave. Met laatstgenoemde kun je dan ook grote bijlagen gemakkelijk verzenden en krijg je een centrale plek voor al de bijlagen die in je inbox belanden. Met de agenda kun je uitnodigingen eenvoudig accepteren, zonder dat je de Outlook-app moet verlaten en Agenda van iOS moet openen. Ten slotte bevat Outlook op iOS nog een aantal handige veeggebaren waarmee je mailtjes snel kunt archiveren of kunt inplannen dat je ze later wilt beantwoorden.


kooptip

Outlook is nu te downloaden in de App Store en is compatibel met zowel de iPhone als de iPad.