Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews iPhone 6 Plus iPhone 6s iPhone 6s Plus iPhone 7 iPhone 7 Plus Apps

Met Tinycards van Duolingo leer je álles

Auteur: iCreate
0 reacties
App Store

Duolingo kennen we als app die je helpt om een vreemde taal onder de knie te krijgen. Daarbij hebben de makers een uitstekende manier gevonden om informatie in je hoofd te stampen, dankzij de kracht van herhaling en een vlot uiterlijk. De makers hebben nu een app die eveneens educatief is, maar mikt op een beduidend breder spectrum dan alleen taal: Tinycards.

TinycardsMeer dan taal

Hoe breed is dat spectrum van Tinycards? Ontzettend breed. Van kunst tot Harry Potter en van The Simpsons tot Duitse kruiden en specerijen. Het houdt niet op. Dit komt ook doordat de app openstaat voor inbreng van bezoekers. Die wordt gelukkig wel gecontroleerd voordat het in de app komt. De antwoorden kloppen dus en elke categorie (hadden we al gezegd dat ook Minecraft, draken en de Pokémon-monstertjes een eigen sectie hebben?) heeft voldoende inhoud om urenlang bezig te zijn. Tegelijkertijd steek je er ook nog flink wat van op.

Flashcards

Voor de lay-out is gekozen voor flashcards – vergelijkbaar met voetbalplaatjes of de Pokémon-kaarten, maar dan digitaal. De vormgeving is speels doch duidelijk, al is het af en toe bij onderdelen met animaties best lastig om te zien wat er precies bedoeld wordt. Gelukkig zijn er voldoende onderdelen waar gewoon met foto’s gewerkt wordt.

Geen Nederlandse versie

Het Nederlandstalige gedeelte is vooralsnog onvindbaar op de app. Het beheersen van de Engelse taal is derhalve noodzakelijk om met veel plezier van de app gebruik te maken. De allerjongsten kunnen er dus nog niet veel mee, tenzij ze Duolingo al hebben uitgespeeld. Een groot pluspunt is dat de algoritmes uitstekend hun werk doen. De app heeft snel in de gaten op welk niveau je zit en past de vraagstelling, dan wel leerdoelen, aan zodat ook voor bollebozen de app niet snel zijn waarde verliest. De digitale taaleducatie heeft Duolingo al stevig in handen. Het heeft er alle schijn van dat het bedrijf met deze stap zich nog meer positioneert als het perfecte digitale educatie-platform.

Tinycards | Gratis

Meer reviews, tips en nieuws? Haal dan de nieuwe iCreate!


Lees verder na de advertentie


kooptip

Pluspunten

  • Mooie lay-out
  • Zeer gevarieerd
  • Algoritmes werken goed

Minpunten

  • Geen Nederlandse versie