Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Marley Redemption ANC: draadloze oordopjes getest

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Marley Redemption ANC


Lees verder na de advertentie

De AirPods Pro zijn sinds hun lancering mijn favoriete muziekspeler. Ondanks dat ik beter klinkende over-ears in de kast heb liggen, hebben het gebruiksgemak en draagcomfort het toch gewonnen. In onze vergelijkende test met AirPods Pro alternatieven concludeerden we bovendien dat de AirPods in deze markt ook écht de maatstaf zijn. De Liberate Air van Marley kwamen daar als verrassend alternatief voor de gewone AirPods uit de bus. Nu heeft de Nederlandse fabrikant ook een pro-variant: de Marley Redemption ANC.

[product marley-redemption-anc open]

Marley Redemption ANC: ontwerp en bediening

Ten opzichte van de Liberates lenen de Redemptions hun uiterlijk duidelijk van de AirPods. Ze zijn iets groter en wat minder verfijnd dan Apple’s instap-dopjes, en de AirPods Pro zijn nóg kleiner. De zwarte kleur met de opvallende bamboe-touch geven de Marleys wel een eigen smoel. De pasvorm met de in-eardopjes is prettig, ook na een paar uur.

De Redemptions zijn in meerdere opzichten meer pro dan de Liberates. Allereerst zijn er meer bedieningsmogelijkheden. Naast het drukken op de dopjes om te pauzeren of te skippen, start en stop je de muziek ook door de dopjes uit te nemen. Dat werkt net zo goed en net zo prettig als bij Apple, net als het automatisch koppelen aan de iPhone zodra je de dopjes uit het doosje haalt.

Noise-cancelling en accuduur


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De belangrijkste pro-toevoeging is noise-cancelling. Tik driemaal op het linkerdopje en al het buitengeluid wordt weggefilterd. Om elke twijfel weg te nemen, bevestigt een vriendelijke vrouwenstem de gekozen modus. Dat is duidelijker dan de piepjes van de AirPods. Net als bij Apple is er ook een ambient-modus om nog wel wat geluid van buiten op te vangen, maar deze werkt niet zo magisch als de transparantiemodus van de AirPods Pro.

De extra functionaliteit heeft wel een keerzijde. De Marley Liberates blonken uit in uithoudingsvermogen: 9 uur voor de dopjes, 32 uur met de case. Daar is nog 5 uur van over, de case rekt het op tot 20 uur. De AirPods Pro gaan net zo lang mee, de case 4 uur extra. Dat is op zich een klein verschil, maar als je ziet hoe compact de dopjes én case bij Apple zijn, onderstreept dat het puike staaltje techniek uit Cupertino.

Geluidskwaliteit

Over het geluid van de Liberate Air waren we in de vergelijkende test best enthousiast. Na herhaaldelijk op en neer wisselen, vonden we de Marleys wat scheller, minder vol en minder ruimtelijk dan de gewone AirPods. Vergelijken we de Redemption met de AirPods Pro, dan slaat de balans nu naar de andere kant uit. De Marleys klinken dikker en wolliger, terwijl de AirPods Pro helderder geluid produceren en meer detail weergeven. Maar wederom geldt dat we deze conclusie pas trekken na meerdere malen op en neer te hoppen tussen Apple en Marley. Luister je gewoon een paar uur door de Marley Redemptions, dan kun je heerlijk opgaan in de muziek.

Prijs

Er is eigenlijk maar één ding niet zo pro aan de Marley Redemption en dat is de prijs. Met 200 euro zijn ze slechts 50 euro duurder dan de Liberates en slechts twee tientjes dan de gewone AirPods. Twijfel je tussen de Marleys, dan zijn de 50 euro’s elke cent waard. Ten opzichte van de AirPods Pro bespaar je 80 euro – als geld meespeelt in de overweging, is dat best veel.

Wat krijg je daar bij Apple voor terug? Beter geluid. Betere transparantiemodus. Compactere dopjes en case. Probleemloos schakelen tussen je Mac, Watch, iPad of iPhone als bron. Gebruik je dat laatste niet, vind je het zwart met bamboe wel cool, en ga je toch nooit vergelijkende tests doen? Dan is het antwoord op de vraag boven dit artikel een volmondig ‘yes’. Get up, stand up, en ga naar de winkel.

Deze review stond in iets andere vorm in iCreate. 

Pluspunten

  • Opvallend ontwerp
  • Fijne bediening en koppeling
  • Prima prijs

Minpunten

  • Lomper dan AirPods (Pro)
  • Geluid en transparantie wat minder dan bij Apple