Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Logitech POP Keys review: vrolijk toetsenbord voor de Instagram-generatie

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
rvw_toets_137

De Logitech POP Keys combineert de moderne compacte lay-out met de oude mechanische toetsen van weleer. En dankzij hippe kleuren en toegewijde toetsen voor emoji waren wij dan ook meteen verliefd. Maar overtuigt de Logitech POP Keys volgens onze review ook tijdens de werkdag van een iCreate-­redacteur?

rvw_toets_137

Eens wat anders dan de Apple-­toetsenborden

Wie achter een computer werkt, heeft altijd een scherm voor zijn neus en een toetsenbord onder zijn vingers. Vooral bij dat laatste heeft iedereen zo zijn eigen voorkeuren. Er zijn mensen die het compacte lay-out van Apple’s standaard draadloze toetsenbord waarderen.

De complete iCreate-redactie werkt op kantoor met zulke toetsenborden van Apple. Die doen het prima, maar het is wel een tikkeltje aan de saaie kant. Dat wordt wel duidelijk wanneer we de Logitech POP Keys uit de doos halen.

Iedereen is meteen enthousiast over de zwart-grijs-gele kleur van het toetsenbord. Daarnaast zijn er nog twee andere kleurcombinaties, te weten koraal-rood en mintgroen-lila-geel. Je moet uiteraard van een beetje kleur houden, maar de designafdeling bij Logitech is goed bezig geweest. Zeker bij de kleurrijke 24-inch iMac is de Logitech POP Keys een mooie extra. Er is overigens ook een bijpassende POP Mouse in dezelfde kleuren.

rvw_toets_137

Het koppelen van het toetsenbord is zo gebeurd. Je schakelt hem in, maakt verbinding via bluetooth en voert even zes cijfers in ter controle. Heb je meer devices? Je kunt het ­toetsenbord tot aan drie apparaten koppelen.

Eerder hadden we het al over de toegewijde toetsen voor emoji’s. Helaas werken deze niet meteen out-of-the-box, daarvoor heb je een extra appje van Logitech nodig, genaamd Logitech Options. Dat had wat beter aangepast kunnen zijn aan macOS, maar doet uiteindelijk wel wat het moet doen. Standaard staan de emoji’s ingesteld die ook op de toetsen te zien zijn, maar dat pas je ook aan je eigen wensen aan.

Extra leuk: Logitech levert vier andere emoji-toetsen mee die je gewoon kunt vervangen. Daar was een meegeleverd gereedschapje handig voor geweest, maar met een beetje geknutsel lukt het om deze er met je vingers uit te halen.

Hoe typt dat nou?

Looks en emoji’s zijn leuk en aardig, maar hoe typt de Logitech POP Keys nou? Opvallend modern, ondanks de mechanische toetsen. Ook al hebben de toetsen een veel zwaarder drukpunt, toch typen we er zonder veel gewenning bijna tikfoutloze teksten mee.

We hebben het idee dat dat met name komt door de ronde vorm van de toetsen. Hierdoor hebben alle toetsen net wat meer afstand van elkaar en raak je minder vaak per ongeluk een verkeerde toets.

Helaas helpt dat niet voor de positie van de Fn- en Ctrl-toets aan de linkerkant, en de tweede Ctrl-toets aan de rechterkant. Dat is even wennen – zeker als je veel gebruikmaakt van sneltoetsen.

Logitech Pop Keys review: conclusie

Een mechanisch toetsenbord met een ontzettend cool uiterlijk en een mooie typervaring. De aanpassing aan de Mac had iets beter gekund, zowel qua lay-out als qua software.

Pluspunten

  • Uiterlijk
  • Typ­ervaring.
  • Emoji’s.

Minpunten

  • Matige aanpassing aan de Mac.