Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

LEGO Tower: bouw je eigen wolkenkrabber

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Lego Tower


Lees verder na de advertentie

Van Lego kun je alles maken. Een boot, een vliegtuig of een leuke remake van een App Store-spelletje dat aan het begin van het decennium miljoenen keren is gedownload. Misschien kun je je het spel in kwestie nog herinneren: Tiny Tower heette het en je bouwde er wolkenkrabbers mee die in Dubai niet zouden misstaan. Nu is het spel terug, maar de pixelige stijl van weleer is vervangen door het Lego-thema. Met Lego-poppetjes, Lego-blokjes en zelfs Lego-bloemetjes. Welkom in je Lego Tower!

Lego Tower

Op het spelconcept hebben de makers niet lang hoeven blokken. Nog steeds is het de bedoeling dat je een torenflat bouwt die tot aan de hemel reikt. Als vanzelf melden zich Lego-figuurtjes die een appartementje huren, en die zet je aan het werk in de winkels, horeca en andere bedrijfjes op de andere verdiepingen. Daarmee vergaar je muntjes waarmee je vervolgens weer kunt uitbreiden. Zeker als je je bewoners tevreden houdt en zorgt voor een goede voorraad, schiet je toren zó de lucht in.

Ja, we hebben dit allemaal al eerder gezien, en destijds na de 98e verdieping gezworen om een zinvollere invulling aan ons leven te geven. Dat is blijkbaar niet echt gelukt. Want opnieuw stapel je verdieping op ver- dieping. Ondertussen verzamel je steeds meer outfits voor je bewoners en speel je zo nu en dan een Where’s Wally-achtig spel, waarbij je op jacht moet naar zoekgeraakte Lego-stukjes. Groot voordeel: die kunnen zich niet in je voet boren.


kooptip

Meer van dit soort reviews lees je in iCreate:

Pluspunten

Minpunten