Terug naar Tiny Tower
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Tiny Tower

Door Redactie iCreate5 juli 2011 10:573 min. leestijd0

Ontwikkelaar: NimbleBit. Prijs: Gratis

Na één verblijf in mijn wolkenkrabber wil je nooit meer weg, dat garandeer ik je. Wij hebben de meest exclusieve nachtclubs, luxe winkels met alleen de duurste merken en chique appartementen. Al je dromen zullen gegarandeerd uitkomen, dus waar wacht je nog op? Kom naar mijn Tiny Tower!

Eerlijk gezegd..
Ik moet eerlijk zijn, een aantal uur geleden zag mijn ‘luxe wolkenkrabber’ er nog vrij armoedig uit. Als je de game voor de eerste keer opstart heb je namelijk alleen een lobby op de eerste verdieping van je toren en moet je aannemers inhuren om nieuwe verdiepingen te bouwen. Zo bouw je onder andere appartementen, reisbureaus, cafés en zelfs casino’s waar je bitizens (zo heten je torenbewoners) hun geluk komen beproeven. Ben je niet tevreden over de uitstraling van één of meerdere verdiepingen, dan kun je ze zelf verven en een eigen stijltje meegeven.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Taken
Jij bent de manager en je hebt de taak om ervoor te zorgen dat ieder type accommodatie aanwezig is in je complex. Tevens moet je er goed op letten dat al je bewoners een geschikte baan kunnen vinden. Ze hebben allemaal hun eigen vakgebied en een ‘dream store’ om in te werken en alleen in deze winkel werken ze op volle kracht. Zet je ze ergens in waar ze geen kennis hebben van zaken, dan werken ze op een slakkengang en verdien je nauwelijks geld, waardoor je geen nieuwe verdiepingen meer kunt bouwen.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er in de winkels altijd voldoende voorraden zijn, zodat men omzet blijft draaien. Hoewel je geen meesterstrateeg hoeft te zijn om dit werk goed te doen, word je vaak rijkelijk beloond voor de juiste beslissingen. Blije werknemers zorgen voor meer winst en VIP’s komen op bezoek bij je winkels, die vervolgens helemaal worden leeggekocht.

Bezig baasje
Het valt op dat je tijdens het spelen van Tiny Tower eigenlijk nooit stil zit. Simulatiegames staan erom bekend dat ze je af en toe alleen laten toekijken, wat vervelend kan zijn. In Tiny Tower blijf je bezig en is geen enkele activiteit vervelend. Je beheert voorraden, brengt nieuwe bewoners naar hun appartement, zoekt een baan voor ze uit en houdt zelfs hun sociale leven in de gaten in een variant op Facebook, ‘Bitbook’. De opmerkingen van je bitizens in hun Bitbooks zijn vaak erg grappig en zorgen ervoor dat de game lekker luchtig blijft.

The sky is the limit
Toch is er iets dat de vaart een beetje uit het spel haalt, namelijk het moeten wachten op geld om nieuwe verdiepingen en voorraden te kunnen kopen. Als je pas een aantal verdiepingen hebt is dit niet zo’n probleem, maar hoe verder je in de game komt en hoe meer verdiepingen je hebt, hoe duurder alles wordt. Dit betekent dat je af en toe moet wachten totdat je verder kunt en dit kan vervelend zijn. Maar ach, misschien zijn we wel iets te ongeduldig. De game is dan ook ontzettend verslavend en we hebben er al heel wat uurtjes in gestoken. Denk jij je een succesvolle manager van een wolkenkrabber kunt zijn en wil je de volgende Millennium Tower bouwen? Download Tiny Tower gratis in de App Store en denk eraan: The sky is the limit!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Volgende review
Infinity Blade
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar