Terug naar Met BrickIt hebben Lego-fans altijd iets te bouwen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

Met BrickIt hebben Lego-fans altijd iets te bouwen

Door Sven Lamers27 december 2021 09:002 min. leestijd0

Het ontbreken van inspiratie is frustrerend, zeker wanneer je in je vrije tijd van plan bent om je creativiteit de loop te laten gaan. Dit geldt ook voor Lego-bouwers; het voelt alsof je in de steek wordt gelaten door je creativiteit (of je bouwblokjes). Voor de Lego-fanaten die geen idee hebben wat ze moeten bouwen, komt de app BrickIt daarom enorm van pas.

Lego bouwen BrickIt


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Lego-constructies bouwen met BrickIt

Lego-liefhebbers zullen nooit inspiratie te kort hebben dankzij de app BrickIt. Met behulp van de iPhone-camera scant de kunstmatige intelligentie van deze app de Lego-blokken die voor je liggen.

Om dit goed te laten werken, moeten de stenen plat op tafel liggen en mogen ze elkaar niet overlappen. De oriëntatie van de plastic onderdelen is niet belangrijk, maar je moet wel voor goede lichtomstandigheden zorgen.

De ontwikkelaar, die onafhankelijk van Lego is, raadt aan om grote bouwelementen zoals platen van tevoren uit de set te verwijderen.

Het ‘voorwerpherkenningssysteem’ van BrickIt is razendsnel. De app toont geïdentificeerde elementen door middel van kleine rechthoekjes die op de Lego-blokken verschijnen.

BrickIt gebruikt alleen het aantal en de soort herkende blokken – de kleur wordt genegeerd. Vervolgens doorzoek de app een database van 1500 originele bouwplannen naar een geschikt project voor de eigen Lego-verzameling. Brickit biedt echter af en toe ook instructies aan waarvan sommige onderdelen ontbreken.

Samen sterk

Om zoveel mogelijk te kunnen bouwen, bevat de database ook gedeeltelijke bouwinstructies. Volgens de ontwikkelaars worden er ook creaties van fans aan de database toegevoegd, en er zijn bouwplaten voor Lego Technic en Duplo.

Bij de gekozen instructies toont de app bij elke stap de plaats van de benodigde onderdelen in de zee van stenen, wat je dus extra snel laat bouwen.

De gratis app BrickIt is leuk en inspireert je steeds om je eigen Lego-verzameling om te zetten in nieuwe projecten. De snelle objectherkenning van de kunstmatige intelligentie maakt het extra leuk voor techneuten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar