Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Last Time Tracker: wanneer heb je iets voor het laatst gedaan?

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Last Time Tracker

Soms vraag je je misschien af hoelang het geleden is dat je iets gedaan hebt. Voor het laatst op vakantie. Of de batterij van je rookmelders verwisseld. Je kunt het onmogelijk allemaal onthouden. Maar je raadt het al: ook daarvoor is een app, die de verstreken tijd keurig voor je in de gaten houdt. Last Time Tracker is de naam.

Mijn collega Annemiek is nog jong, en schreef eerder in deze rubriek over een app waarmee je aftelt naar belangrijke dagen in de toekomst. Ik kom niet meer zo vers uit het ei, en leef steeds meer in het verleden. Dat klinkt misschien wat dramatisch, maar ik verbaas me steeds vaker over hoelang geleden dingen gebeurd zijn. Allereerste Mac gekocht: kwarteeuw terug. De invoering van de euro: twintig jaar geleden. Het laatste album van Stromae: negen jaar oud.

Maar ook op kortere termijn lijkt de tijd in moordtempo te verglijden. Voor mijn gevoel ben ik vorige week naar de kapper geweest, en toch word ik vanuit de spiegel aangestaard door een angorakonijn. Hoezo moet ik wéér mijn tanden laten zien bij de tandarts, daar was ik vorige week nog?! En hoe kan het dat ik de zolen van mijn ‘nieuwe’ wandelschoenen nu al scheef heb afgelopen? Die heb ik nog gekocht voor die vakantie laatst in Bali in … 2014.

Stok achter de deur

apss_last
Mijn gevoel voor tijd is niet meer zo zuiver, vaak is er veel meer tijd gepasseerd dan ik bewust geregistreerd heb. Daarom heb ik sinds kort een timetracker op mijn iPhone staan. Of sinds kort: laten we zeggen, sinds een jaar of wat. Last Time Tracker heet-ie. Eigenlijk is deze app bedoeld om belangrijke momenten in je leven te registeren, maar ik gebruik hem vooral voor praktische dingen die in het ideale geval met een zekere regelmaat zouden moeten gebeuren.

Je maakt heel eenvoudig een event aan, en als je na een tijdje weer een kijkje neemt, zie je dat de app genadeloos de tijd in beeld heeft gebracht en hoeveel dagen, weken, maanden er verstreken zijn. Doe je iets meer dan eens, dan toont de app het gemiddelde tijdsinterval tussen de verschillende gebeurtenissen. Dat alles werkt voor mij als prima stok achter de deur. Zo wordt het bijna een game. Maar wanneer heb ik voor het laatst gegamed?

Pluspunten

Minpunten