Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Countdown: een app om de dagen af te tellen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Countdown App

Het is een uitdaging om zelf belangrijke data te onthouden: sommige maanden zijn zo druk, dat het ene na het andere aan je voorbijvliegt. Dit kan tot ongemakkelijke situaties leiden – ooit een verjaardag vergeten? Alle ­beetjes hulp zijn daarom welkom, maar een simpele aftelklok is toch het handigst. En daar is je iPhone of iPad perfect voor. Want het maakt niet uit hoe ver weg iets is; met ‘Countdown App’ gaat er niets meer aan je voorbij.

Countdown App

‘Countdown App’ is niets meer dan een app die aftelt. Maar waar hij naar aftelt, dat bepaal je zelf. In de app maak je namelijk klokjes door een datum en tijd in te vullen. Het kan om van alles gaan: kerst, een jubileum, dat ene concert waar je maanden geleden kaartjes voor hebt gekocht, alles mag. Dit geheugensteuntje laat je dus nooit in de steek.

Begin je countdown in 3, 2, 1 …

Eenvoudig en effectief, dat is Countdown App. Aftelklokjes maken is simpelweg het enige wat je ermee doet. Gelukkig wel op een leuke manier. Begin door de app te openen en tik rechtsboven op het plusje om een nieuw klokje te maken. Deze installeer je nauwkeurig in het menu dat verschijnt.

En over je geheugen gesproken: vergeet niet om je klokje zo in te stellen, dat de app je een herinnering stuurt wanneer je countdown er bijna op zit. Geef de klokjes vervolgens een naam, emoji en vrolijke kleur om hem echt persoonlijk te maken. En er zit geen limiet op, dus maak gerust net zoveel klokjes als je hart begeert.

Overigens kun je de klokjes ook als widget gebruiken, al heb je dan wel de upgrade van de app nodig. Deze ontgrendel je door een eenmalig bedrag van € 2,99 te betalen. Doe je dit, dan kun je de countdowns individueel of in een gezamenlijk overzicht als widget op je thuisscherm plaatsen. Hierdoor word je dus telkens herinnerd aan de klokjes wanneer je je toestel opent. Een relatief klein bedrag waarmee je een hoop gedoe voorkomt, en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Pluspunten

Minpunten