Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Gustaav Screenprotector: een ‘extra life’ voor je iPhone-scherm

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Bij iCreate zijn we al jaren liefhebber van de superdunne hoesjes van Gustaav. Ze maken je iPhone nauwelijks dikker, veranderen bijna niets aan het uiterlijk, maar zorgen er wel voor dat de achterkant beschermd is tegen krassen. En laat je je iPhone vallen, dan is hooguit het hoesje stuk, maar niet je telefoon. Vinden wij een prima deal. Maar een veelgehoord kritiekpunt op deze dunne hoesjes is dat ze het scherm van je iPhone niet optimaal beschermen. En daar komt de Screenprotector van Gustaav aan te pas, die we hier testen.

Screenprotector voor je iPhone

In het verleden hadden we een beetje een haat/liefde-verhouding met screenprotectors op onze iPhone. Enerzijds willen we natuurlijk dat het scherm van ons iPhone optimaal beschermd is, anderzijds vonden we het plakken van zo’n screenprotector altijd een crime. In feite plak je namelijk een extra laagje glas op je iPhone-scherm. Dat wil je uiteraard helemaal symmetrisch op de voorkant van je iPhone hebben, daarnaast mogen er geen stofdeeltjes of luchtbubbels eronder zitten. Met alle uitrusting die je van Gustaav krijgt, merk je in ieder geval al het verschil met de goedkope meuk die je bij AliExpress koopt.

Zo maak je hem vast

Eerst maken we ons iPhone-scherm schoon met een combinatie van een vochtig schoonmaakdoekje en microvezeldoekje, daarna gebruiken we een sticker om de laatste stofdeeltjes te verwijderen. Om de screenprotector vervolgens helemaal symmetrisch te plakken, hebben we een zogeheten ‘Alignment Frame’. Deze plaatsen we op de voorkant van onze iPhone, zodat die tijdelijk een dikke rand om het scherm krijgt. Wanneer we de screenprotector nu op het scherm plakken, is die perfect uitgelijnd. In de laatste stap drukken we de protector stevig vast en proberen eventuele luchtbubbels via de schermranden naar buiten te persen. Hier heeft Gustaav helaas geen hulpmiddel voor, daarom een tip van ons: met een creditcard of rijbewijs gaat dat veel gemakkelijker dan met je vingers.

Hoe goed is-ie?


kooptip

Als de screenprotector eenmaal symmetrisch, stof- en bubbelvrij op je scherm plakt, mag je jezelf even feliciteren. Je hebt er even rust en geduld voor nodig, maar je iPhone-scherm is nu extra goed beveiligd tegen krassen en stoten. Tijdens het dagelijks gebruik merken wij er vrijwel niets van. Het scherm is niet minder briljant, de touchbediening gaat net zo gemakkelijk als altijd. Omdat de screenprotector van Gustaav zo precies op de iPhone past, vallen zelfs de randen ervan nauwelijks op.

We martelen de screenprotector met een schaar en krassen wild erop los. Als we heel goed kijken, ontdekken we wel wat krassen op de screenprotector zelf, maar over het algemeen zijn we wel onder indruk hoe goed die hier tegen kan. Pas als we met de schaar en ruw geweld op de screenprotector slaan, barst het glas aan de rand. Maar het scherm eronder ziet er nog net uit als nieuw. En zo vervult de screenprotector van Gustaav dezelfde rol als het superdunne hoesje van hetzelfde bedrijf: je geeft je iPhone een ‘extra life’ dat je tegen de grootste onhandigheden beschermt.

Pluspunten

  • Beschermt je iPhone-scherm
  • Uitgebreide set voor het plakken

Minpunten

  • Plakken vereist toch even rust en geduld