Terug naar Internet via stopcontact met Devolo dLAN 550 WiFi starter kit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Internet via stopcontact met Devolo dLAN 550 WiFi starter kit

Door Redactie iCreate12 juli 2016 10:132 min. leestijd0

Net in dat ene hoekje in huis waar je internet het hardst nodig hebt, is er geen bereik van je wifi. Of het is niet mogelijk om een kabel te trekken naar de zolderkamer. Door wifi en internet via de stopcontacten in je huis (dat heet powerline) te combineren, zorg je ervoor dat je je apparaten overal in huis bekabeld of draadloos met internet kunt verbinden.

Devolo: internet via stopcontact

Internet via stopcontact

De Devolo dLAN 550 WiFi starter kit bestaat uit twee adapters. Je steekt de dLAN 550 duo+ vlakbij je router in het stopcontact en verbindt hem via een kabel aan je router. Omdat je er een stekker op kunt doorlussen raak je geen stopcontact kwijt. Bovendien heeft hij heeft twee netwerkpoorten, zodat je ook geen netwerkpoort op de router verliest. De tweede adapter is de dLAN 550 WiFi, die voor een wifi-hotspot zorgt. Die compacte adapter heeft slechts één netwerkaansluiting, maar door er een extra router of switch op aan te sluiten kun je eenvoudig wat meer aansluitingen voor apparaten regelen als dat nodig mocht zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Voor als je slecht internet hebt in delen van het huis

De snelheid die haalbaar is, is wel sterk afhankelijk van de staat van de bedrading in huis, maar in het algemeen haal je met deze set je maximale internetsnelheid (100 Mbit/s of minder). De netwerkpoorten van beide adapters hebben geen gigabitsnelheid maar slechts fast-ethernet, wat voor internetten geen probleem zal zijn, maar wel als binnen je netwerk je veel data wilt versturen. Al met al is de Devolo dLAN 550 WiFi Starter Kit een uitstekende optie voor mensen die last hebben van slecht in internet in delen van het huis. De adviesprijs is 199,99 euro en hij is onder meer te koop bij Coolblue.

Plus
  • Je raakt geen stopcontacten of netwerkpoorten kwijt
  • Gemakkelijk in gebruik
Min
  • Geen gigabit-ethernet
  • Alleen fast-ethernet
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar