Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews Wifi

Internet via stopcontact met Devolo dLAN 550 WiFi starter kit

Auteur: iCreate
0 reacties
Devolo: internet via stopcontact


Lees verder na de advertentie

Net in dat ene hoekje in huis waar je internet het hardst nodig hebt, is er geen bereik van je wifi. Of het is niet mogelijk om een kabel te trekken naar de zolderkamer. Door wifi en internet via de stopcontacten in je huis (dat heet powerline) te combineren, zorg je ervoor dat je je apparaten overal in huis bekabeld of draadloos met internet kunt verbinden.

Internet via stopcontact

De Devolo dLAN 550 WiFi starter kit bestaat uit twee adapters. Je steekt de dLAN 550 duo+ vlakbij je router in het stopcontact en verbindt hem via een kabel aan je router. Omdat je er een stekker op kunt doorlussen raak je geen stopcontact kwijt. Bovendien heeft hij heeft twee netwerkpoorten, zodat je ook geen netwerkpoort op de router verliest. De tweede adapter is de dLAN 550 WiFi, die voor een wifi-hotspot zorgt. Die compacte adapter heeft slechts één netwerkaansluiting, maar door er een extra router of switch op aan te sluiten kun je eenvoudig wat meer aansluitingen voor apparaten regelen als dat nodig mocht zijn.

Voor als je slecht internet hebt in delen van het huis

De snelheid die haalbaar is, is wel sterk afhankelijk van de staat van de bedrading in huis, maar in het algemeen haal je met deze set je maximale internetsnelheid (100 Mbit/s of minder). De netwerkpoorten van beide adapters hebben geen gigabitsnelheid maar slechts fast-ethernet, wat voor internetten geen probleem zal zijn, maar wel als binnen je netwerk je veel data wilt versturen. Al met al is de Devolo dLAN 550 WiFi Starter Kit een uitstekende optie voor mensen die last hebben van slecht in internet in delen van het huis. De adviesprijs is 199,99 euro en hij is onder meer te koop bij Coolblue.


kooptip

Pluspunten

  • Je raakt geen stopcontacten of netwerkpoorten kwijt
  • Gemakkelijk in gebruik

Minpunten

  • Geen gigabit-ethernet
  • Alleen fast-ethernet