Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
reviews

De beste app voor het leren van een taal

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
beste app taal


Lees verder na de advertentie

Heb je altijd al eens een andere taal willen leren, maar geen zin om met een dure cursus te beginnen? Overweeg dan eens om daar een app voor te gebruiken. De meeste apps leren je de taal spelenderwijs, met slechts een aantal minuten per dag. Zo maak je jezelf de taal bijna ongemerkt eigen, zonder dat het je bakken met geld kost. We stellen de beste app voor het leren van een taal en de beste alternatieven aan je voor!

De beste app voor het leren van een taal: Duolingo

Voor mensen die al eerder een app hebben gebruikt om een taal te leren, zal het geen verrassing zijn dat Duolingo onze favoriete app is. Duolingo is namelijk niet alleen de beste, maar ook veruit de bekendste app om een taal te leren. De app is laagdrempelig, vermakelijk en bovendien doeltreffend. Duolingo biedt voor Nederlandstaligen wel alleen maar Engels, Duits en Frans aan. Wil je bijvoorbeeld Russisch leren, dan kan dat alleen vanuit het Engels.

Hoe werkt de beste app om een taal te leren?

Duolingo wijst zich eigenlijk vanzelf en werkt net zoals veel (taal)spelletjes die je op je iPhone kunt downloaden. We leggen even uit wat je precies kunt verwachten.

Duolingo installeren

Als je de app hebt geïnstalleerd, geef je eerst aan welke taal je graag wilt leren. Vervolgens wil Duolingo eerst graag weten hoe je de app hebt ontdekt. Daarna geef je aan in hoeverre je de betreffende taal al wel of niet spreekt en met welk doel je het verder wilt ontwikkelen.

Planning maken


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Je bepaalt bij Duolingo zelf hoeveel tijd je dagelijks aan de oefeningen wilt besteden. Je hebt de keuze uit 5, 10, 15 of 20 minuten per dag. Als je toestaat dat Duolingo je meldingen mag sturen, wordt je daar vanzelf aan herinnerd. Vervolgens kun je direct aan de slag met hoofdstuk 1.

Start met leren

Je begint de les met 5 hartjes. Elke keer als je een fout antwoord geeft, gaat er 1 hartje af. Fouten die je hebt gemaakt, kun je aan het eind van het hoofdstuk herkansen. Met alle goede antwoorden verdien je juwelen en die kun je vervolgens weer gebruiken om hartjes te kopen. Dit alles geeft je des te meer het idee dat je een spelletje speelt in plaats van een taalcursus doet.

Zorg voor routine

Om de routine op peil te houden werkt Duolingo met zogeheten reeksdoelen. Je kunt kiezen tussen een reeks van 7, 14, 30, of 50 dagen. Als je een dag mist, begint je reeks weer opnieuw. Dit zorgt ervoor dat je voldoende herhalingen doet, wat cruciaal is voor het leren van een taal.

De beste app voor taal: klassement en betaalde versie

Voor wie graag nog een wedstrijdelement wil toevoegen, is er het klassement. Daarvoor is het uiteraard noodzakelijk dat je een profiel aanmaakt. Vervolgens kun je je eigen score dus vergelijken met andere spelers/cursisten, wat je zeker kan helpen met je motivatie. Dit is vooral leuk als je iemand kent die tegelijk met jou is gestart. Het klassement wordt ontgrendelt wanneer je 7 lessen hebt voltooid.

Tussen de lessen door krijg je reclame voorgeschoteld. Dat is overigens minder erg dan het klinkt. De reclames verschijnen namelijk niet vaak en je kunt ze al snel wegklikken. Wil je Duolingo zonder reclame gebruiken, dan is er Duolingo Plus. Je ziet dan niet alleen geen advertenties meer, je hebt dan ook toegang tot offline lessen. Je kunt Duolingo Plus 14 dagen gratis proberen, daarna betaal je € 167 per jaar, of € 14 per maand.

Ook interessant: Memrise

memrise

De app Memrise biedt voor Nederlandstaligen  wat meer opties, namelijk Chinees (Vereenvoudigd), Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans en Spaans. Kies de taal die je wilt leren en meld je eenvoudig aan met je Apple ID. Geef vervolgens aan op welke dagen je op welke tijd wilt oefenen.

Memrise wil graag dat je direct gaat betalen, maar dat is niet noodzakelijk. De kosten zijn € 8,99 per maand, of je neemt een jaarabonnement met 50% korting. Dat is € 34,99 per jaar, wat neerkomt op € 2,91 per maand. Een levenslang abonnement kost je € 139,99. Wil je niet betalen dan tik je op ‘Misschien later’.

memrise video

Memrise werkt veel met filmpjes van mensen die uit het land komen waar de taal gesproken wordt. Dat helpt als je van plan bent om het land later te bezoeken. Je hoort een zinnetje en eronder zie je de vertaling. Bovendien zie je ook de letterlijke vertaling. Dat helpt met het begrijpen van de opbouw van het zinnetje. Ook krijg je zinnetjes te horen en moet je zelf kiezen welk geschreven zinnetje er mee overeenkomt. Hierdoor krijgt de app ook een wat speels karakter.

Duolingo: andere alternatieven

  • Babbel: Deze app is ook gemaakt in samenwerking met native speakers. Nadeel is wel dat geen Nederlands als moedertaal kunt kiezen. Je moet dus al een andere taal spreken om deze app goed te kunnen gebruiken.
  • Mondly: Deze app werkt wel met Nederlands als moedertaal en biedt tegelijk 33 verschillende talen aan. Mondly heeft ook een wedstrijdelement geïntegreerd. De app is alleen maar 7 dagen gratis, daarna betaal je € 9,99 per maand.
  • Falou: De app Falou heeft met 25 verschillende talen ook een behoorlijk aanbod. En ook hier kun je Nederlands als moedertaal kiezen. Helaas moet je ook al snel de portemonnee trekken. Je krijgt geen gratis proefperiode en betaalt € 59,99 per jaar.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!