Terug naar Verander je iPhone in een dashcam met deze app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Verander je iPhone in een dashcam met deze app

Door Daan Jeuken5 januari 2018 11:532 min. leestijd0

Je kent ze vast van Facebook: de filmpjes van op de weg waarin andere automobilisten hachelijke toeren uithalen, roekeloze manoeuvres uitvoeren of proberen te fileparkeren. Deze filmpjes zijn vaak gemaakt met een dashcam, ofwel een camera op het dashboard. Die gebruiken mensen niet alleen in de hoop ooit Dumpert te halen met de bespottelijke fratsen van een ander, maar ook om bij een incident of aanrijding bewijslast te hebben.

screenshot DashCam iPhone app

DashCam 2

Zo’n dashcam koop je voor pakweg honderd euro, maar veel mensen hebben hun telefoon ook al aan de voorruit of op het dashboard bevestigd. Dan kun je ook de gratis app DashCam 2 eens proberen. DashCam 2 werkt hartstikke handig: je opent de app, drukt op de opnameknop en hij begint te filmen. Hang je iPhone zo op dat de camera de weg kan zien en je kunt rustig gaan rijden. De app registreert niet alleen de beelden, maar houdt ook de tijd, afstand en snelheid bij.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ben je op de plaats van bestemming, dan druk je weer op de opnameknop om de registratie te beëindigen. DashCam vraagt dan of je de video wilt bewaren of niet. Is er niets bijzonders gebeurd? Weg ermee. Is er wel iets voorgevallen, dan bewaar je de video en kun je hem snel opsturen naar Dumpert, publiceren op Facebook of doorspelen naar de politie.

Beperkingen dashcam iPhone app

De belangrijkste beperking van DashCam is je auto. Zeker bij wat oudere auto’s wil het dashboard of de voorruit nog wel eens trillen. Als je daar je iPhone aan bevestigt, beweegt die twee keer zo hard. Dat kan zelfs de beeldstabilisatie van de Plus-iPhones niet meer corrigeren. In plaats van schokkende krijg je dus eerder schokkerige beelden.

Een ander manco is dat je de app open moet hebben om te filmen. Gebruik je de iPhone voor navigatie, dan moet je dus afgaan op de audio-aanwijzingen of meldingen bovenin. Maar mocht je zo een afslag missen, dan kun je achteraf in ieder geval nog terugkijken waar het fout ging …

Deze review komt uit iCreate 94:

iCreate 94
iCreate 94
Red je leven met je iPhone
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar