Terug naar Carrot Weather: een sadistische weer-app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Carrot Weather: een sadistische weer-app

Door Koen van Ekeren29 mei 2018 11:552 min. leestijd1

Carrot Weather is een bijzondere weer-app. Hij heeft een robotachtige persoonlijkheid, die soms een tikkeltje kwaadaardig is. Een robot die vrolijk ‘LOL’ roept als het met bakken uit de hemel valt en die je gênante ‘tan lines’ toewenst wanneer de zon zich een keer laat zien.Toch kun je de Engelstalige app niet afdoen als een gimmick. Het is een volwaardige weer-app, met een prachtig gestroomlijnd ontwerp.

Direct na het openen van de app zie je de belangrijkste informatie, zoals de temperatuur, de windsterkte en de kans op neerslag. De achtergrond toont een illustratie, gebaseerd op het weer van jouw locatie. Op het moment van schrijven is dat een verdwaald schaap dat op een drijvend platform is gestrand. Inderdaad: het regent hier.

Carrot weather

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

De iPhone 13 nu tot €393 voordeel!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Onder de illustratie zie je in één oogopslag het verloop van het weer gedurende de dag. Door de grafiek naar links te vegen, zie je ook een prognose per uur voor de komende zeven dagen. Tik je op zo’n prognose, dan ontpoppen zich extra voorspellingen, zoals de gevoels- temperatuur, hoeveelheid neerslag, windsterkte en -richting, uv-index en luchtvochtigheid. En niet onbelangrijk: die voorspellingen blijken behoorlijk accuraat te zijn. Naast deze informatie laat Carrot altijd ruimte over voor een humoristische of sadistische opmerking. Als je die zat bent, kun je zijn persoonlijkheid via het pijltje rechtsboven aanpassen. Kies dan bijvoorbeeld voor ‘Professional’ of ‘Friendly’, zodat de robot je ook een keer een straaltje zonneschijn gunt.

Uitdagingen in Carrot Weather

Ook vermaakt Carrot je met 32 uitdagingen. Sommige daarvan zijn in Nederland kinderspel (ervaar je eerste regenbui), terwijl je voor anderen beter kunt uitwijken naar een ander land (bevind je in een gebied met een actieve tornado). Ook is er een leuke ‘Time Travel’-functie, waarmee je tot 1948 terugziet hoe het op een willekeurige dag gesteld was met het weer. Eigenlijk kunnen we maar één nadeel noemen van Carrot Weather en dat is dat de app niet gratis is. Maar voor vijf euro krijg je wel de enige weer-app die je laat lachen als het regent.

Download Carrot Weather voor € 4,99 in de App Store

Deze review komt uit iCreate 97:

iCreate 97
iCreate 97
iPhone verslaving: zo kick je af
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Joszwa
Lezer
Joszwa

Wat een teleurstelling!
De prestaties in ‘maps’ zijn ronduit slecht. Ook de vormgeving is beroerd.
In het geheel is de grafische vormgeving niet echt geweldig.
De keuze van informatievoorziening is echter uitstekend.
Wel weer jammer dat je b.v. wind niet gelijktijdig in knopen, m/s en beauford kunt weergeven.

Navigatie lijkt vergeten. Probeer maar uit ‘maps’ terug te gaan.
Totaal niet logisch.

En dan drie niveaus van prijs…. Tenenkrommend dat je na betaling van 20 euro opnieuw geconfronteerd wordt met blokkades….

Toch een positief item: de implementatie op iwatch. Prima!

Overall; kan prima app worden. Maar er moet heeeel veel verbeterd worden.
En die prijs….. pff……
Voorlopig beslist geen aanrader!