Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews Apps

Bestuur je Mac met Alfred Remote

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Wij bij iCreate zijn al jaren trouwe fans van het programma Alfred – een alternatief voor Spotlight waarmee je naar bestanden kunt zoeken en je Mac razendsnel bedient. Vandaag heeft de ontwikkelaar van Alfred zijn eerste app voor iOS uitgebracht. De naam: Alfred Remote. Hiermee bedien je Alfred op de Mac via je iOS-apparaat. En de mogelijkheden worden dan bijna eindeloos. Alfred kan namelijk in principe alles van OS X controleren en dankzij Alfred Remote kan dat voortaan rechtstreeks op je iPhone en iPad.

alfred_remote

Eerste indruk

We hebben Alfred Remote al even getest en zijn erg onder de indruk. Het koppelen gebeurt via wifi en werkt erg gemakkelijk. Vervolgens kun je zo’n beetje alles op je Mac besturen via je iOS-apparaat. In de categorie ‘System Commands’ zet je onder meer je Mac op afstand uit, activeer je de schermbeveiliging of sluit je geopende programma’s af. Met ‘Applications’ start je je favoriete programma’s, via ‘Preferences’ heb je snelle toegang tot alle panelen van Systeemvoorkeuren en in ‘Folders en Files’ vind je bestanden op je harde schijf. Heb je de Powerpack van Alfred op de Mac, dan is het zelfs mogelijk om iTunes op afstand te besturen, je klembord te beheren en zelfgemaakte workflows te starten.

Al dit moois komt wel met behoorlijk prijskaartje: voor Alfred Remote betaal je tegenwoordig € 4,99 en dat is op app-gebied ver boven de grens van een impulsaankoop. Maar wat ons betreft is Alfred Remote zijn geld zeker waard. Verwacht binnenkort een uitgebreide review in iCreate.


kooptip

http://vimeo.com/117803852