Terug naar Bestuur je Mac met Alfred Remote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Bestuur je Mac met Alfred Remote

Door Sven Lamers27 januari 2015 16:032 min. leestijd0

Wij bij iCreate zijn al jaren trouwe fans van het programma Alfred – een alternatief voor Spotlight waarmee je naar bestanden kunt zoeken en je Mac razendsnel bedient. Vandaag heeft de ontwikkelaar van Alfred zijn eerste app voor iOS uitgebracht. De naam: Alfred Remote. Hiermee bedien je Alfred op de Mac via je iOS-apparaat. En de mogelijkheden worden dan bijna eindeloos. Alfred kan namelijk in principe alles van OS X controleren en dankzij Alfred Remote kan dat voortaan rechtstreeks op je iPhone en iPad.

alfred_remote

Eerste indruk

We hebben Alfred Remote al even getest en zijn erg onder de indruk. Het koppelen gebeurt via wifi en werkt erg gemakkelijk. Vervolgens kun je zo’n beetje alles op je Mac besturen via je iOS-apparaat. In de categorie ‘System Commands’ zet je onder meer je Mac op afstand uit, activeer je de schermbeveiliging of sluit je geopende programma’s af. Met ‘Applications’ start je je favoriete programma’s, via ‘Preferences’ heb je snelle toegang tot alle panelen van Systeemvoorkeuren en in ‘Folders en Files’ vind je bestanden op je harde schijf. Heb je de Powerpack van Alfred op de Mac, dan is het zelfs mogelijk om iTunes op afstand te besturen, je klembord te beheren en zelfgemaakte workflows te starten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Al dit moois komt wel met behoorlijk prijskaartje: voor Alfred Remote betaal je tegenwoordig € 4,99 en dat is op app-gebied ver boven de grens van een impulsaankoop. Maar wat ons betreft is Alfred Remote zijn geld zeker waard. Verwacht binnenkort een uitgebreide review in iCreate.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar