Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews Notities

Bear: de vervanger van Notities?

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Bear app review


Lees verder na de advertentie

Als je door de App Store bladert, hebben veel mensen blijkbaar een grote behoefte aan het maken van notities. Evernote, OneNote, Simplenote zijn enkele bekende namen, als alternatief voor Apple’s ook steeds beter wordende Notities. Allemaal beloven ze hét antwoord te zijn om even snel iets op te schrijven, een to-do-lijst in elkaar te flansen of onderzoek te doen voor je volgende project. Bear is een complete nieuwkomer en pakt een aantal zaken anders aan; volgens Apple is Bear zelfs de Mac-app van het jaar. Voor ons reden genoeg om de app te testen.

Bear app

Clean en minimalistisch

Net als veel andere notitie-apps maakt Bear gebruik van de bekende drie-schermen-weergave. Helemaal links vind je de zijbalk met de structuur van je notities, een prullenmand en instellingen. Mappen zijn er niet, orde breng je aan door middel van hashtags. Op het tweede scherm vind je je gekozen notities, met een tik erop open je er een in het derde scherm. Daarbij ziet Bear er lekker clean en minimalistisch uit.

Markdown

Voor mensen die veel teksten schrijven, zal de integratie van de opmaaktaal Markdown een groot voordeel zijn. Hiermee pas je het uiterlijk van teksten in een mum van tijd aan, zonder dat je aan de formattering hoeft te sleutelen. De functieomvang van Bear is groter dan van Notities, het komt eerder in de buurt van Evernote en OneNote.

Bear is niet helemaal gratis


kooptip

Toch zit daar een grote ‘maar’ aan vast. Wil je namelijk je notities synchroniseren tussen iOS en macOS, dan moet je betalen: 1,49 euro per maand of 15,99 per jaar. Dat kunnen we dan misschien nog begrijpen, de ontwikkelaar moet immers ergens van leven, maar erger is het volgende. Je kunt je notities nog niet met anderen delen. Deze functionaliteit komt eraan, maar voor ons is dit anno 2016 toch echt een must-have.

Prijs: Gratis
Link: App store

Pluspunten

  • Clean en minimalistisch
  • de functie Markdown is een groot voordeel

Minpunten

  • Je moet betalen voor essentiële functies