Terug naar Bear: de vervanger van Notities?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Bear: de vervanger van Notities?

Door Sven Lamers20 december 2016 12:002 min. leestijd0

Als je door de App Store bladert, hebben veel mensen blijkbaar een grote behoefte aan het maken van notities. Evernote, OneNote, Simplenote zijn enkele bekende namen, als alternatief voor Apple’s ook steeds beter wordende Notities. Allemaal beloven ze hét antwoord te zijn om even snel iets op te schrijven, een to-do-lijst in elkaar te flansen of onderzoek te doen voor je volgende project. Bear is een complete nieuwkomer en pakt een aantal zaken anders aan; volgens Apple is Bear zelfs de Mac-app van het jaar. Voor ons reden genoeg om de app te testen.

Bear app

Clean en minimalistisch

Net als veel andere notitie-apps maakt Bear gebruik van de bekende drie-schermen-weergave. Helemaal links vind je de zijbalk met de structuur van je notities, een prullenmand en instellingen. Mappen zijn er niet, orde breng je aan door middel van hashtags. Op het tweede scherm vind je je gekozen notities, met een tik erop open je er een in het derde scherm. Daarbij ziet Bear er lekker clean en minimalistisch uit.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Markdown

Voor mensen die veel teksten schrijven, zal de integratie van de opmaaktaal Markdown een groot voordeel zijn. Hiermee pas je het uiterlijk van teksten in een mum van tijd aan, zonder dat je aan de formattering hoeft te sleutelen. De functieomvang van Bear is groter dan van Notities, het komt eerder in de buurt van Evernote en OneNote.

Bear is niet helemaal gratis

Toch zit daar een grote ‘maar’ aan vast. Wil je namelijk je notities synchroniseren tussen iOS en macOS, dan moet je betalen: 1,49 euro per maand of 15,99 per jaar. Dat kunnen we dan misschien nog begrijpen, de ontwikkelaar moet immers ergens van leven, maar erger is het volgende. Je kunt je notities nog niet met anderen delen. Deze functionaliteit komt eraan, maar voor ons is dit anno 2016 toch echt een must-have.

Prijs: Gratis
Link: App store

Plus
  • Clean en minimalistisch
  • de functie Markdown is een groot voordeel
Min
  • Je moet betalen voor essentiële functies
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar