Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Eerste indruk Apple Watch Series 6: always-on en altijd om

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
twee Apple Watch Series 6


Lees verder na de advertentie

Op 15 september presenteerde Apple de nieuwe Apple Watch Series 6. Wij hebben deze Apple Watch inmiddels getest. Waar blinkt hij in uit? Wat kan er (misschien) beter? We delen graag onze eerste indruk met jou.

Apple Watch Series 6

Wat is er opvallend aan de Apple Watch Series 6?

Nog voordat je kijkt naar alle innerlijke vernieuwingen, zijn de nieuwe kleuren het eerste wat opvalt aan de Apple Watch Series 6. Naast spacegrijs, goud en zilver, is de Apple Watch er nu ook in blauw en rood.

Kijk je naar het innerlijk, dan neemt Apple met de Series 6 een nieuwe stap in het monitoren van je gezondheid. Behalve je hartslag en hartritme, kun je nu ook het zuurstofgehalte (saturatie) in je bloed meten. Dit is een belangrijke indicator van je algehele gezondheid. Net als je hartslag, kun je het zuurstofgehalte handmatig meten, maar monitort de Watch dit ook voor je gedurende de dag.

Opvallend is ook de always-on hoogtemeter, die met name bij bergbeklimmers en wandelaars in de smaak zal vallen. Snelladen is bovendien een erg handige feature, binnen een uur laad je de Series 6 tot 80 procent op. Helemaal vol duurt slechts anderhalf uur. Ideaal als je de Watch als slaaptracker gebruikt – waarover verderop meer.

Wat is er goed aan de Apple Watch Series 6?


kooptip

We hebben de Apple Watch nu sinds vrijdagmiddag bijna non-stop om, en moeten eerlijk bekennen dat we bij het dagelijkse gebruik in eerste instantie geen grote verschillen merkten met de Series 5. Toch heeft Apple een aantal erg handige verbeteringen gedaan.

Zo is de nieuwe S6-chip zo’n twintig procent sneller dan de S5 in Series 5. watchOS reageert razendsnel op alle aanrakingen. Vooral als je van een Series 4 of ouder komt, merk je verschil in hoe ontzettend soepel alles aanvoelt.

Naast krachtiger is de chip ook energiezuiniger. Het always-on display blijft als je je pols neerlegt 2,5 keer helderder dan dat van de Series 5. Het scherm is zo te allen tijde prima af te lezen. Zowel het Berichtencentrum als het Bedieningspaneel zijn nu ook benaderbaar in de gedimde staat. De tijd van telkens je arm optillen om ook maar iets te doen op de Apple Watch is voorbij.

Wat kan er beter?

Apple Watch Series 6 saturatie

Al die gezondheidsmetingen zijn reuzehandig, maar toch missen we als leken de duiding. Wat zegt je hartslag of het zuurstofgehalte in je bloed nou echt? Apple is druk in de weer met allerlei gezondheidsinstanties en experts om de Apple Watch ook medisch zo relevant mogelijk te maken. In de toekomst verwachten we dan ook zeker dat je bijvoorbeeld een melding ontvangt als je fysieke conditie wat aandacht vereist. Maar graag hadden we dat nu al gezien.

Het volgende heeft meer met watchOS 7 te maken, dan met de Series 6, maar we willen het toch even aanstippen. De slaaptracker waar Apple zolang over heeft gedaan, is erg wisselvallig. Binnen de redactie lopen de ervaringen uiteen van ‘het werkt voor geen meter’ tot ‘zelfs dat dutje op de bank wordt correct geregistreerd’. Val je in die eerste categorie, dan belandt je Apple Watch waarschijnlijk alsnog elke nacht op de oplader.

Wanneer kun je hem kopen?

De Apple Watch Series 6 is sinds september te koop. De prijs is afhankelijk van de kastgrootte en de Watch-band die je kiest. Dit zijn de vanafprijzen:

Apple Watch Series 6 (40 mm): € 429
Apple Watch Series 6 (44 mm): € 459

De Apple Watch Series 6 is te koop bij Apple en bij winkels als Bol.com of Coolblue.

Onze conclusie tot dusver

De ontwikkeling van de Apple Watch is er altijd een geweest van (kleine) stapjes. Bij elke nieuwe iteratie voegt Apple handige functies toe en weten ze de prestaties van de Apple Watch modellen naar een hoger niveau te tillen. Zo ook bij de Apple Watch Series 6. Het verbeterde always-on display van deze Watch blinkt letterlijk uit, saturatie biedt een extra meetmethode voor je gezondheid en met de nieuwe kleuren pas je de Watch perfect aan op je persoonlijkheid. Snelladen is bovendien een zeer welkome toevoeging, want de Watch Series 6 wil je niet meer van je pols af doen.

Ben je tevreden met je Series 5, dan zien we geen reden om te upgraden. Loop je echter nog rond met een Series 4 of ouder en ben je wel toe aan een nieuwe Watch? Dan is de Series 6 een uitstekende keuze.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!