Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

De Acer Connect X6E is een router met een geheime superkracht

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Acer Connect X6E

Als je denkt aan Acer, denk je waarschijnlijk meteen aan hun laptops en monitoren. Maar wist je dat Acer ook een handjevol slimme routers in hun assortiment heeft? Eén daarvan is de Connect X6E 5G CPE, een technisch snufje dat zowel traditioneel via WAN – dus vanaf elke internetmodem – als via het razendsnelle 5G-netwerk verbinding kan maken.

Lees verder na de advertentie

Krachtpatser met 5G

Wat deze router zo speciaal maakt, is zijn superkracht om internet thuis te brengen via 5G. Stel je voor: supersnel internet dat onder de juiste omstandigheden zelfs sneller is dan glasvezel. Vooral voor huishoudens die buiten het bereik van traditionele breedbanddiensten vallen, is 5G een praktische en snelle oplossing. De Connect X6E maakt het gemakkelijk: plaats gewoon een nano-simkaart van je mobiele provider in de router, en voilà, je bent verbonden met de wereld.

De router belooft niet alleen snelle verbindingen, maar is ook ontworpen om het installatieproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Met de intuïtieve ‘Quick setup’ ben je razendsnel online, of je nu kiest voor internet via WAN of 5G. Om je wifi vervolgens goed te beveiligen, heeft de Connect X6E robuuste beveiligingsopties met WPA2 en WPA3, wat zorgt voor een veilige en betrouwbare online ervaring.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

In de tests binnen ons eigen netwerk liet deze router indrukwekkende snelheden zien: 631 Mbit/s op de 6 GHz-band, en met een bekabelde verbinding tikte de Connect bijna de gigabit per seconde aan (949 Mbit/s). Dat is genoeg bandbreedte om zorgeloos te streamen, gamen en downloaden – ook op meerdere apparaten tegelijk, mits je internetsnelheid dat toestaat.

Wij vinden de 5G-optie vooral een leuk alternatief voor de gewone internetverbinding, maar voor MKB’ers en serieuze thuisgebruikers biedt de Connect X6E nog een praktische failover-optie. Dit betekent dat als je vaste lijn het begeeft, je moeiteloos kunt overschakelen op 5G zonder dat je online activiteiten worden onderbroken.

Niet alles is perfect

De Connect X6E is echter niet zonder nadelen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de 5 GHz- en 6 GHz-banden tegelijk te gebruiken, wat voor sommige gebruikers een beperking kan zijn. Ook mist de router opties rondom mesh-wifi, en dat is echt niet meer van deze tijd. In wat grotere huizen moet je voor naadloze dekking dus al terugvallen op ouderwetse repeaters, en dan bieden meshrouters gewoon meer flexibiliteit en snelheid.

Conclusie Acer Connect X6E

De Acer Connect X6E mag dan wel wat functies van de concurrenten missen, maar met de combinatie van ‘gewoon’ internet met 5G maakt deze router veel goed – vooral gezien de prijs. Kun je thuis geen snel internet krijgen of heb je baat bij een failover voor je internet? Dan is de Acer het overwegen waard.

Pluspunten

  • WAN-en 5G-internet tegelijk
  • Failover voor internet

Minpunten

  • 5 GHz-en 6 GHz-wifi niet gelijktijdig
  • Geen mesh