Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

WhatsApp lost binnenkort deze ergernis op!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone met openingsscherm WhatsApp

Via WhatsApp worden steeds vaker spraakberichten verstuurd. Maar voor de ontvanger is het niet altijd even handig. Je zult maar in een drukke trein of kantoortuin zitten en geen oortjes bij je hebben – laat jij een spraakbericht dan rondschallen? Binnenkort is dit probleem verleden tijd – dan kun je een WhatsApp spraakbericht omzetten naar tekst, zodat je het kunt lezen.

Lees verder na de advertentie

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WhatsApp spraakbericht omzetten naar tekst

Volgens WABetaInfo, een website die bèta’s van WhatsApp uitpluist, introduceert de laatste testversie van WhatsApp voor iOS een transcriptie-functie voor spraakberichten. Hiermee worden audioboodschappen omgezet in tekst.

De functie heeft wel wat beperkingen. Voor de transcripties moet je een taal instellen, wordt er in een andere taal gesproken dan kan de tekst niet worden omgezet (je moet dan even een andere taal kiezen). En als er geen woorden herkend worden, krijg je ook geen transcriptie, dus ook niet iets generieks als ‘er klinkt muziek op de achtergrond’ of ‘hondengeblaf’.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Privacy

WhatsApp houdt met deze functie natuurlijk ook weer rekening met jouw privacy en die van de verzender. Deze transcripties worden altijd lokaal (op je iPhone zelf) uitgevoerd, door relevante taalpakketten te downloaden. De berichten worden niet gedeeld met de servers van WhatsApp of Apple, jij bent de enige die ze kan beluisteren of lezen. De functie werkt echter mogelijk alleen op recente versies van iOS.

Het is nog niet bekend wanneer de functie ‘WhatsApp spraakbericht omzetten naar tekst’ beschikbaar wordt voor iedereen. Wanneer het zover is, lees je dat op onze website.

Meer weten over WhatsApp?

Wil je meer weten over WhatsApp, lees dan ook de volgende artikelen: