Terug naar Je kunt straks eindelijk een groepsgesprek in WhatsApp weigeren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Je kunt straks eindelijk een groepsgesprek in WhatsApp weigeren

Door Koen van Ekeren15 februari 2019 10:022 min. leestijd0

Waarschijnlijk ben je al verwikkeld in te veel groepsgesprekken. Van je gezin tot je collega’s en van het weekendje weg tot het regelen van een cadeau: alles en iedereen heeft een afzonderlijke chat. Nóg meer groepsgesprekken kun je niet aan, maar dat heb je nu nog niet in eigen hand. Binnenkort wel, want WhatsApp werkt aan een optie waarbij je een groepsgesprek kunt weigeren.

WhatsApp groepsgesprek weigeren

Nu kan iedereen je nog zomaar toevoegen aan een WhatsApp-groepsgesprek. Je toestemming is hiervoor niet nodig. Vervelend, want soms zit je niet te wachten op weer een nieuwe stroom aan berichten.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Natuurlijk kun je het gesprek dan nog verlaten, maar daarmee kom je niet érg gezellig over. Dus doe je het niet. En neem je de honderdvijftig appjes per minuut op de koop toe.

Straks kun je voorkomen dat je in zo’n groepsgesprek belandt. De ontwikkelaars van WhatsApp werken aan een functie waarbij je zelf bepaalt of je aan een groepsgesprek wordt toegevoegd, zo ontdekte WABetaInfo.

De functie werd ontdekt in een openbare testversie en je vindt het straks in WhatsApp via ‘Instellingen>Account>Privacy>Groepen’. Hier stel je in dat iedereen je altijd kan toevoegen (zoals nu), alleen je contactpersonen, of niemand. In het laatste geval ontvang je altijd een verzoek dat je kunt weigeren.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Weigeren groepsgesprekken WhatsApp

Als je deelname aan het gesprek weigert, krijgt niemand in het groepsgesprek daar melding van. Bij de uitnodiging heb je 72 uur de tijd om die te accepteren. Daarna voorloopt het verzoek en kun je niet meer deelnemen, tenzij je een nieuwe uitnodiging ontvangt.

WhatsApp weigeren groepsgesprek

Volgens de website is het aannemelijk dat de nieuwe functie bij een volgende WhatsApp-update voor alle iPhone-gebruikers beschikbaar is. Wanneer dat precies zal zijn is niet bekend, maar dan lees je dat uiteraard op deze website.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar