Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Nieuw in WhatsApp: verstuur foto’s en video’s zonder compressie

Auteur: Daan Jeuken
2 reacties
WhatsApp


Lees verder na de advertentie

Er komt weer een nieuwe update voor WhatsApp aan en die brengt een aantal langverwachte functies. Volgens WABetaInfo wordt het nu eindelijk mogelijk om foto’s en video’s in hun volledigheid te versturen – zonder compressie. Bovendien wordt het mogelijk om alle typen bestanden te versturen, zoals docs en pdf’s.

WhatsApp fotokwaliteit

Hoe vaak wissel jij foto’s van vakanties en uitstapjes met vrienden uit via WhatsApp? En hoe vaak ben je dan teleurgesteld als je de foto’s wilt bewaren op de iPhone of de Mac? WhatsApp comprimeert de foto’s tot kleine bestanden en sloopt alle metadata eruit – om de verstuurde data klein te houden. Maar het betekent dus ook dat de foto’s op de verkeerde plaats in de (op plaats en tijd gesorteerde) bibliotheek van Foto’s belanden. En met name op de Mac valt op dat de foto’s verkleind zijn.

Update WhatsApp

In de update van WhatsApp, die volgens de bron momenteel geleidelijk wordt uitgerold, is het mogelijk om de compressie voor de foto’s uit te schakelen. De maximumgrootte van de mediabestanden wordt 128 MB. De kans is groot dat hiermee ook de metadata worden behouden, al is dat nog even afwachten. Toch is het ook te hopen dat je de functie kunt uitschakelen – als je bijvoorbeeld in het buitenland bent of je databundel bijna op is. Bij iMessage kun je dan zelf kiezen voor kleine bestanden.

Alle bestanden delen WhatsApp

Het versturen van grote foto’s en video’s is onderdeel van de nieuwe functie die het mogelijk maakt om allerlei bestanden te versturen. Voorheen kon dit wel al via WhatsApp op de Mac, maar via iOS kon je nog geen tekstdocumenten, PowerPoints of pdf’s delen via de chatdienst. Die belemmering verdwijnt dus ook.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt