Terug naar Nieuw in WhatsApp: verstuur foto’s en video’s zonder compressie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuw in WhatsApp: verstuur foto’s en video’s zonder compressie

Door Daan Jeuken24 juni 2017 10:562 min. leestijd2

Er komt weer een nieuwe update voor WhatsApp aan en die brengt een aantal langverwachte functies. Volgens WABetaInfo wordt het nu eindelijk mogelijk om foto’s en video’s in hun volledigheid te versturen – zonder compressie. Bovendien wordt het mogelijk om alle typen bestanden te versturen, zoals docs en pdf’s.

WhatsApp fotokwaliteit

WhatsApp fotokwaliteit

Hoe vaak wissel jij foto’s van vakanties en uitstapjes met vrienden uit via WhatsApp? En hoe vaak ben je dan teleurgesteld als je de foto’s wilt bewaren op de iPhone of de Mac? WhatsApp comprimeert de foto’s tot kleine bestanden en sloopt alle metadata eruit – om de verstuurde data klein te houden. Maar het betekent dus ook dat de foto’s op de verkeerde plaats in de (op plaats en tijd gesorteerde) bibliotheek van Foto’s belanden. En met name op de Mac valt op dat de foto’s verkleind zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Update WhatsApp

In de update van WhatsApp, die volgens de bron momenteel geleidelijk wordt uitgerold, is het mogelijk om de compressie voor de foto’s uit te schakelen. De maximumgrootte van de mediabestanden wordt 128 MB. De kans is groot dat hiermee ook de metadata worden behouden, al is dat nog even afwachten. Toch is het ook te hopen dat je de functie kunt uitschakelen – als je bijvoorbeeld in het buitenland bent of je databundel bijna op is. Bij iMessage kun je dan zelf kiezen voor kleine bestanden.

Alle bestanden delen WhatsApp

Het versturen van grote foto’s en video’s is onderdeel van de nieuwe functie die het mogelijk maakt om allerlei bestanden te versturen. Voorheen kon dit wel al via WhatsApp op de Mac, maar via iOS kon je nog geen tekstdocumenten, PowerPoints of pdf’s delen via de chatdienst. Die belemmering verdwijnt dus ook.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Kees
Lezer
Kees

Compressie is er twee jaar later nog dteeds

Johan
Lezer
Johan

En 4 jaar later nog steeds