Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Verplaats WhatsApp van Android naar iPhone met nieuwe bèta

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
WhatsApp Android naar iPhone


Lees verder na de advertentie

Wilde je overstappen van Android naar iPhone, dan moest je daar al je WhatsApp-berichten voor opofferen. Daar komt nu verandering in: in de nieuwe bèta van de app kun je al je oude berichten en media in WhatsApp van Android naar iPhone verplaatsen. Zo werkt het!

WhatsApp: Android naar iPhone

In de nieuwste bèta van Whatsapp is het mogelijk om je hele chatgeschiedenis te verplaatsen van een Android-smartphone naar een iPhone. Dit gaat via Apple’s eigen Android-app ‘Stap over op iOS‘. Voorwaarde is dat beide toestellen op hetzelfde netwerk zitten, de iPhone iOS 15.5 heeft geïnstalleerd en het andere toestel minstens Android 5 heeft.

Wanneer je Stap over op iOS gebruikt, is er nu ook een optie om je WhatsApp-geschiedenis te converteren. Tik hierop, geef toestemming om je data te verplaatsen en volg de stappen. Dit proces kan even duren, dus houd genoeg tijd vrij. Daarna vind je al je oude berichten terug op je gloednieuwe iPhone.

Tot nu toe was het vrijwel onmogelijk om deze berichten naar iOS te verplaatsen. Stapte je over van Android naar iPhone, dan werd je gedwongen om alle gegevens in deze app te verliezen of om ingewikkelde apps van derden te gebruiken. Andersom geldt dit niet: sinds augustus is het al mogelijk om je berichten te converteren van iPhone naar Android.

Bètaversie?


kooptip

Vooralsnog is de functie alleen beschikbaar in een bètaversie van WhatsApp. Hier wordt hij de komende tijd volop getest, daarna kan iedereen hem gebruiken. Het is dus nog onduidelijk wanneer dit gebeurt. Maar ondertussen kun je je vrienden met een Android-toestel alvast laten weten dat het binnenkort gemakkelijker wordt om over te stappen naar een iPhone.

Meer over WhatsApp

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer deze WhatsApp-functie voor iedereen beschikbaar is? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!