Terug naar Lek WeTransfer: bestanden naar verkeerde ontvangers verstuurd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Lek WeTransfer: bestanden naar verkeerde ontvangers verstuurd

Door Laura Grootaarts24 juni 2019 12:062 min. leestijd1

WeTransfer heeft een gevoelige fout gemaakt: vorige week zijn er bestanden verstuurd naar de verkeerde ontvangers. Is dit bij jou mogelijk het geval, dan heb je hierover inmiddels bericht gehad van WeTransfer.

WeTransfer

WeTransfer lek

Door een technisch probleem zijn er op 16 en 17 juni mails naar de verkeerde ontvangers gestuurd. Volgens WeTransfer zijn de linkjes in deze mails in bepaalde gevallen ook geopend, meestal wél door de bedoelde ontvangers. WeTransfer heeft de linkjes in deze mail inmiddels ontoegankelijk gemaakt, zodat ze niet meer door de verkeerde persoon geopend kunnen worden. Sommige Plus-gebruikers zijn uitgelogd van hun account en moeten opnieuw inloggen. WeTranser adviseert gebruikers alert te zijn op verdachte mails.

Tegenover Tweakers geeft WeTranser aan dat de oorzaak van het probleem op dit moment nog niet duidelijk is. Ook is het nog niet duidelijk hoeveel gebruikers het betreft – iedereen die potentieel getroffen is, heeft een waarschuwing ontvangen.

Grote bestanden versturen: alternatieven

Wil je toch grote bestanden versturen? Als je WeTransfer gebruikt, kun je er ook voor kiezen om alleen een linkje naar je bestanden te genereren en niet ook de bijbehorende e-mail. Dit downloadlinkje kun je dan versturen via je eigen mail-programma, of via een messenger-app. Je kiest deze optie door op wetransfer.com op de drie puntjes naast de Versturen-knop te klikken en te kiezen voor ‘link’ in plaats van e-mail.

Als Apple-gebruiker kun je ook kiezen voor Mail Drop. Verstuur je via de Mail-app op de iPhone of Mac zeer grote bestanden? Dan vraagt mail je automatisch of je de bestanden via iCloud wilt verzenden. De ontvanger kan ze dan via een link downloaden. Wil je foto’s versturen, dan kun je foto’s delen met een iCloud-link. Het principe is hetzelfde, maar dit werkt dan direct vanuit de app Foto’s.

iCreate 119
iCreate 119
Gebruik je iPad als MacBook!
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Noontje
Lezer
Noontje

Au.. zal je maar gebeuren. Zijn wel alternatieven voor. Wij zijn voor zakelijke bestanden al eerder dit jaar overgestapt naar secudoc, lijkt een stuk veiliger.