Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Lek WeTransfer: bestanden naar verkeerde ontvangers verstuurd

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
WeTransfer


Lees verder na de advertentie

WeTransfer heeft een gevoelige fout gemaakt: vorige week zijn er bestanden verstuurd naar de verkeerde ontvangers. Is dit bij jou mogelijk het geval, dan heb je hierover inmiddels bericht gehad van WeTransfer.

WeTransfer lek

Door een technisch probleem zijn er op 16 en 17 juni mails naar de verkeerde ontvangers gestuurd. Volgens WeTransfer zijn de linkjes in deze mails in bepaalde gevallen ook geopend, meestal wél door de bedoelde ontvangers. WeTransfer heeft de linkjes in deze mail inmiddels ontoegankelijk gemaakt, zodat ze niet meer door de verkeerde persoon geopend kunnen worden. Sommige Plus-gebruikers zijn uitgelogd van hun account en moeten opnieuw inloggen. WeTranser adviseert gebruikers alert te zijn op verdachte mails.

Tegenover Tweakers geeft WeTranser aan dat de oorzaak van het probleem op dit moment nog niet duidelijk is. Ook is het nog niet duidelijk hoeveel gebruikers het betreft – iedereen die potentieel getroffen is, heeft een waarschuwing ontvangen.

Grote bestanden versturen: alternatieven

Wil je toch grote bestanden versturen? Als je WeTransfer gebruikt, kun je er ook voor kiezen om alleen een linkje naar je bestanden te genereren en niet ook de bijbehorende e-mail. Dit downloadlinkje kun je dan versturen via je eigen mail-programma, of via een messenger-app. Je kiest deze optie door op wetransfer.com op de drie puntjes naast de Versturen-knop te klikken en te kiezen voor ‘link’ in plaats van e-mail.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Als Apple-gebruiker kun je ook kiezen voor Mail Drop. Verstuur je via de Mail-app op de iPhone of Mac zeer grote bestanden? Dan vraagt mail je automatisch of je de bestanden via iCloud wilt verzenden. De ontvanger kan ze dan via een link downloaden. Wil je foto’s versturen, dan kun je foto’s delen met een iCloud-link. Het principe is hetzelfde, maar dit werkt dan direct vanuit de app Foto’s.