Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze 17 apps slurpen je iPhone-batterij leeg

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone apps veel batterij

De levensduur van de batterij: we hechten er als iPhone-gebruiker veel aan. Hoelang de accu het op een dag volhoudt, heb je voor een groot deel in eigen hand. In dit artikel delen we de 17 grootste stroomvreters voor de iPhone.

Lees verder na de advertentie

De top 17 grootste stroomvreters

Hoewel de processors en het iOS-besturingssysteem steeds efficiënter worden, kunnen we de iPhone vaak nog steeds maar een dag gebruiken voordat hij moet worden opgeladen. Heb je een wat ouder toestel, dan haal je het einde van de dag misschien net (niet). Zelfs niet als je allerlei trucjes voor het verlengen van je batterijduur toepast.

Niets is zo vervelend als een lege iPhone-batterij voor het einde van de dag, dus laten we eens kijken naar de grootste stroomvreters. Pcloud analyseerde de 100 meest populaire apps en onderzocht welke apps het meest vragen van de iPhone-batterij.

In het onderzoek werd gekeken naar de voorzieningen die elke app gebruikt (zoals de locatie of camera), het batterijverbruik van deze voorzieningen en of de donkere modus beschikbaar is. Door de resultaten van deze aspecten te combineren, werd berekend welke van de 100 populairste apps het meest vragen van de batterij. Het leverde de onderstaande lijst op:

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Welke apps gebruiken veel iPhone-batterij?

 1. Fitbit
 2. Verizon
 3. Uber
 4. Skype
 5. Facebook
 6. Airbnb
 7. BIGO LIVE
 8. Instagram
 9. Tinder
 10. Bumble
 11. Snapchat
 12. WhatsApp
 13. Zoom
 14. YouTube
 15. Booking.com
 16. Amazon
 17. Telegram

Fitbit en Verizon bleken de ultieme batterij-killers. Beide apps vragen veel van de iPhone-batterij, omdat 14 van de 16 beschikbare voorzieningen op de achtergrond worden uitgevoerd. Hieronder ook de vier meest veeleisende: de camera (voor als je de app toegang tot je foto’s hebt gegeven), locatie, microfoon en wifi-verbinding.

Bij 6 van de 20 apps gaat het om social media-apps. Gemiddeld staan Facebook, Instagram, Snapchat, YouTube, WhatsApp en LinkedIn toe dat 11 functies op de achtergrond worden uitgevoerd, waaronder camera, wifi, gps en de microfoon.

Tip: gebruik de webversie

Veel apps kun je ook bezoeken via de browser, zoals social media-apps. Wil je batterij besparen, dan is het slim om deze energieslurpende apps te verwijderen en ze te bezoeken via een browser als Safari of Google Chrome. Dit hoeft niet omslachtiger te zijn, want je kunt de website ook op het beginscherm van de iPhone zetten. In Safari doe je dat zo:

 1. Open de website in Safari.
 2. Tik op het Deel-icoon onderin (hier vierkantje met pijl)..
 3. Scrol naar beneden en kies ‘Zet op beginscherm’.

Op deze manier heb je ook snel toegang tot de app, zonder dat voorzieningen zoals de gps en wifi op de achtergrond worden gebruikt. Bekijk ook onze iPhone batterij tips voor een langere accuduur.

Check welke iPhone-apps de meeste batterij vragen

Wist je dat je iPhone bijhoudt welke apps jouw grootste stroomvreters zijn? Hier vind je de lijst:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Selecteer ‘Batterij’.
 3. Scrol naar beneden.
 4. Onder ‘Batterijgebruik per app’ zie je een lijst van apps die het meest van de iPhone-batterij vragen.

Wil je meer van dit soort iPhone-tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!