Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Met watchOS 11 kun je nooit meer stiekem een dutje doen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
watchOS 11 dutjes

Langzaam wegdoezelen tijdens een vergadering? Even de oogjes dichtknijpen tijdens een Netflix-marathon? Voortaan blijft dit niet meer onopgemerkt: watchOS 11 registreert het namelijk als je een dutje doet!

Lees verder na de advertentie

De vernieuwingen in watchOS 11 blijven volgen? Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Watch detecteert dutjes

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Een gebruiker van Reddit (via MacRumors) merkte op dat zijn dutje feilloos werd geregistreerd in de app Gezondheid op zijn Watch. Normaal moet je, om je slaapgedrag in kaart te brengen, voordat je in slaap valt eerst de slaapmodus op de Apple Watch activeren. Maar nu gebeurde dit compleet automatisch: watchOS 11 maakt blijkbaar gebruik van geavanceerde algoritmes om automatisch te detecteren wanneer je een dutje doet.

Deze nieuwe functionaliteit lijkt een aanvulling op de bestaande slaaptracking die al beschikbaar is op de Apple Watch. Die is vooral gericht is op het monitoren van je nachtrust. Straks zal je Apple Watch je slaapgedrag nog beter analyseren en gedetailleerdere inzichten geven in je rustpatronen, maar ook in het herkennen van vermoeidheid. Voor wie stiekem tijdens werkuren een dutje probeert te doen, is deze functie misschien minder welkom.

watchOS 11 verschijnt dit najaar

watchOS 11 is het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch. Apple heeft de update vorige week aangekondigd, tijdens de WWDC-keynote. We verwachten dat watchOS 11 in september of uiterlijk oktober te downloaden is. De grootste vernieuwing is de app Vitals, die een interpretatie geeft van alle gezondheidsmetingen die je Apple Watch doet. Voor watchOS 11 heb je een Apple Watch 6 of nieuwer nodig.

Opvallend detail: Apple heeft bij de aankondiging van watchOS 11 niets over ‘dutjesdetectie’ gezegd. (En nee: we hebben echt niet zitten slapen tijdens het Apple-event.)