Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Wat kost Spotify? Dit betaal je om muziek te streamen

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Wat kost Spotify


Lees verder na de advertentie

Spotify is een van de populairste diensten om muziek te streamen. Maar wat kost Spotify eigenlijk? En kun je het ook gratis gebruiken?

Spotify abonnementen

Zeg je muziek streamen, dan zeg je Spotify. De dienst heeft wereldwijd honderden miljoenen abonnees, en zij kunnen er meer dan honderd miljoen nummers mee luisteren. Bovendien vind je er naast muziek ook andere media, zoals audioboeken en podcasts. Genoeg om te streamen dus, en met een abonnement krijg je toegang tot Spotify Premium. Daarmee kun je alle functies van de dienst gebruiken!

In totaal en er zijn vier Spotify-abonnementen waaruit je kunt kiezen. Wil je alleen een account voor jezelf? Dan is er het standaardabonnement: ‘Individueel’. Met Duo krijg je toegang tot twee Premium-accounts, en met Familie tot maar liefst zes. En dan is er nog het abonnement voor studenten. Dit is hetzelfde als Individueel, maar dan met een lager tarief. Je kunt dit alleen afsluiten als je bij een onderwijsinstantie staat ingeschreven.

Wat kost Spotify?

Wat kost Spotify Premium? Dat hangt dus af van het abonnement dat je neemt. De Spotify prijzen zijn als volgt:

  • Individueel: € 10,99 per maand
  • Duo: € 14,99 per maand
  • Familie: € 17,99 per maand
  • Student: € 5,99 per maand


kooptip

Deze prijzen zijn overigens nieuw, want onlangs is Spotify duurder geworden. Zo betaalde je voorheen nog € 9,99 voor een Individueel-abonnement, en ook de andere abonnementen zijn € 1 tot € 3 duurder geworden. Het is de eerste keer dat Spotify de prijzen in Nederland heeft verhoogd.

Spotify gratis

Overigens kun je ook Spotify gratis gebruiken, zonder een abonnement te nemen. Daar zitten echter wel wat beperkingen aan vast. Zo kun je niet zelf kiezen naar welk nummer je luistert: bij een album, afspeellijst of artiest moet je altijd op shuffle klikken. Bovendien kun je slechts zes keer per uur een nummer overslaan. En dan zijn er nog de vele advertienties die worden afgespeeld.

Meestal is het bij Spotify niet mogelijk om een Premium-abonnement af te sluiten. Wil je Spotify proberen, dan moet je dus betalen. Of genoegen nemen met de beperkingen van de gratis versie. Nu is het allemaal even anders: op het moment van schrijven loopt er een actie waarbij je Spotify Premium 3 maanden gratis kunt proberen.

Apple Music

Een andere populaire muziekdienst is Apple Music. Hiermee heb je geen toegang tot audioboeken of podcasts, maar wel live concerten en andere exclusieve content. Apple Music vs. Spotify: wat zijn alle verschillen en overeenkomsten tussen de diensten? En welke past bij jou?

De Apple Music prijzen en abonnementen zijn als volgt:

Bovendien is er een trucje om Apple Music goedkoper dan Spotify te krijgen. Maar die optie is wel even zoeken!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!