Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Komt er nog wel ooit een nieuwe iPhone SE 4?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone SE 2024


Lees verder na de advertentie

Apple bracht al drie versies uit van zijn Special Edition: de iPhone SE. Vanwege de aantrekkelijke prijs is de SE al jaren een van de meest gewilde iPhones. Toch is er nog veel onzeker over de volgende generatie. Komt er nog wel een nieuwe iPhone SE 4?

Wanneer komt de nieuwe iPhone SE?

Eind februari 2023 had de betrouwbare Apple-insider Ming-Chi Kuo nog goed nieuws over de toekomst van de iPhone SE. Apple zou werken aan een nieuwe versie, met een mogelijke release in 2024. Dit toestel zou er een stuk minder gedateerd uitzien dan de huidige iPhone SE en lijken op de iPhone 14.

Hier komt Kuo nu helaas op terug. ‘Ik denk dat de iPhone SE 4 geen deel uitmaakt van de nieuwe productplannen van Apple voor 2024 of 2025’, schrijft hij in een tweet. ‘Ik heb eerder voorspeld dat de iPhone SE 4 een afgeleid model van de iPhone 14 zou zijn’, licht Kuo toe. ‘Uit mijn laatste onderzoek blijkt echter dat dit afgeleide model waarschijnlijk een technisch prototype is voor de 5G-modem die Apple intern test.’

Op basis van Kuo’s laatste informatie is het nu onduidelijk of er nog een vierde generatie iPhone SE gepland staat. Begin dit jaar beweerde diezelfde Kuo nog dat er misschien wel nooit een nieuwe iPhone SE komt. Apple zou hun leveranciers hebben geïnformeerd dat er niet langer aan een volgende generatie wordt gewerkt. Dit vanwege de teleurstellende verkoopcijfers van de iPhone SE 2022 en de stijgende inflatie.

Stopt Apple echt met de iPhone SE?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De huidige iPhone SE verscheen in maart 2022. Met een prijs van 556 euro is het veruit de goedkoopste iPhone die Apple momenteel aanbiedt. Van buiten ziet het toestel er wat gedateerd uit, met een 4,7-inch lcd-scherm, enkele camera en thuisknop voor Touch ID. Van binnen is de SE echter helemaal bij de tijd, dankzij de A15 Bionic-chip en ondersteuning van 5G.

Een nieuwe iPhone SE in 2023, 2024 of 2025 lijkt dus onwaarschijnlijk. Overigens verscheen de eerste iPhone SE in 2016 en volgde de generatie daarop in 2020, dus het is vaker voorgekomen dat er veel tijd tussen twee versies zat. Kiest Apple ervoor om geen iPhone SE meer te introduceren, dan is er geen budgetvriendelijke iPhone meer en dreigt Apple marktaandeel te verliezen. We verwachten daarom dat Apple nog een nieuwe iPhone SE introduceert, al ziet het ernaar uit dat dit nog jaren duurt.

iPhone SE 2022

Ben je van plan een iPhone SE 2022 aan te schaffen? Waar de instap-iPhone momenteel het goedkoopst is, zie je in de onderstaande prijsvergelijker.