Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van


Lees verder na de advertentie

Ieder jaar lanceert Apple een nieuwe iPhone-serie. Dit jaar is dat de iPhone 15 (Pro). Ben je uit op een nieuw toestel, dan is het slim om op de lancering te wachten. Maar wanneer komt de iPhone 15 uit?

Vier nieuwe iPhones

Dankzij goed geïnformeerde Apple-insiders weten we al veel over de nieuwe iPhone-reeks. Net als vorig jaar gaat het om vier iPhones. Er komen twee basismodellen: de iPhone 15 en iPhone 15 Plus. Ook brengt Apple twee luxere versies uit: de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.

De basisversies gaan er flink op vooruit: naar verluidt introduceert Apple de 48-megapixelcamera en het Dynamic Island. En de iPhone 15 Pro Max krijgt een speciale periscoopcamera, waarmee je geweldige zoomfoto’s maakt.

Wanneer komt de iPhone 15 uit?

De iPhone 15 release is in september. Op 12 september 2023 organiseert Apple in die maand een Apple-event, zo kondigde het bedrijf aan. Op deze dag onthult Apple alle vernieuwingen van de nieuwe iPhone 15-serie. Ook laat het bedrijf weten wat de prijzen zijn, en wanneer de toestellen te koop zijn.


kooptip

Wat betreft de datum hoeven we eigenlijk niet op het event te wachten, want ieder jaar doet Apple hetzelfde. De vrijdag na de aankondiging zijn de nieuwe iPhones te pre-orderen. Een week later heb je de iPhone 15 op z’n vroegst in huis, en liggen de toestellen in de winkels. Dit betekent dat je de iPhone 15 waarschijnlijk op vrijdag 15 september 2023 kunt pre-orderen. Traditioneel kan dat vanaf 14:00 uur. Op vrijdag 22 september 2023 heb je de iPhone 15 mogelijk al in huis en ligt hij in de winkels.

Datum iPhone 15

Samengevat is de verwachte tijdlijn:

  • iPhone 15 aankondiging: dinsdag 12 september 2023
  • iPhone 15 pre-order: vrijdag 15 september 2023
  • iPhone 15 release: vrijdag 22 september 2023

De iPhone 15-datum is ook interessant voor wie een iPhone 14 wil, of een ander iPhone-model. Vaak is het zo dat de oudere iPhone-modellen in prijs worden verlaagd wanneer er nieuwe iPhones uitkomen.

Lees ook ons koopadvies over Welke iPhone kopen om te zien welk toestel bij jou past.