Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Wanneer kun je iOS 14 op de iPhone installeren?

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iOS 14 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

De volgende grote software-update voor de iPhone heet iOS 14. Die brengt allerlei leuke vernieuwingen met zich mee, zoals de widgets die je tussen de app-icoontjes kunt plaatsen. Wanneer iOS 14 voor iedereen is te installeren? In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van de iOS 14 releasedatum.

Wanneer iOS 14 release?

Al jaren maakt Apple de releasedatum van een nieuwe iOS bekend tijdens de iPhone-keynote, in de tweede week van september. Het duurt dan niet lang voordat iedereen de nieuwe software kan installeren: meestal duurt dit ongeveer nog een week. Dit waren de releasedatums van de afgelopen jaren:

  • iOS 13 verscheen op 19 september 2019 (donderdag)
  • iOS 12 verscheen op 17 september 2018 (maandag)
  • iOS 11 verscheen op 19 september 2017 (dinsdag)
  • iOS 10 verscheen op 13 september 2016 (dinsdag)
  • iOS 9 verscheen op 23 september 2015 (woensdag)

De tendens is te zien: een grote iOS-update verschijnt traditioneel ergens medio september. Een specifieke dag van de week is er niet, al komen iOS-updates nooit uit op een vrijdag, zaterdag of zondag.

Gaan we af op de datums van de afgelopen jaren, dan lijkt een iOS 14 release rond woensdag 16 september het meest logisch. Een iPhone-keynote vindt namelijk traditioneel in de tweede week van september plaats, op een dinsdag. Dit jaar valt die dag op 8 september. Ongeveer een week later zou de nieuwe software normaal gesproken verschijnen.

Releasedatum in oktober


kooptip

Maar in 2020 is alles anders, en dat kan zomaar ook voor de iOS-release gelden. Door de vertragingen van de iPhone 12 (die Apple zelf heeft bevestigd) gaan er geruchten dat de iPhone-keynote pas in oktober plaatsvindt. Mocht dit gebeuren, dan is de kans groot dat de release langer op zich laat wachten.

De testversies van iOS 14 wijzen ook op een latere release. Vandaag stelde Apple daarvan de vijfde bèta beschikbaar; vorig jaar verscheen de vijfde testversie van iOS 13 ruim twee weken eerder; op 30 juli. Natuurlijk kan dit ook te maken hebben met dat de software een stuk stabieler is dan vorig jaar, maar we kijken er niet gek van op als de officiële release pas in oktober plaatsvindt.