Terug naar Wanneer kun je iOS 14 op de iPhone installeren?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wanneer kun je iOS 14 op de iPhone installeren?

Door Koen van Ekeren19 augustus 2020 11:102 min. leestijd2

De volgende grote software-update voor de iPhone heet iOS 14. Die brengt allerlei leuke vernieuwingen met zich mee, zoals de widgets die je tussen de app-icoontjes kunt plaatsen. Wanneer iOS 14 voor iedereen is te installeren? In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van de iOS 14 releasedatum.

wanneer iOS 14

Wanneer iOS 14 release?

Al jaren maakt Apple de releasedatum van een nieuwe iOS bekend tijdens de iPhone-keynote, in de tweede week van september. Het duurt dan niet lang voordat iedereen de nieuwe software kan installeren: meestal duurt dit ongeveer nog een week. Dit waren de releasedatums van de afgelopen jaren:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • iOS 13 verscheen op 19 september 2019 (donderdag)
  • iOS 12 verscheen op 17 september 2018 (maandag)
  • iOS 11 verscheen op 19 september 2017 (dinsdag)
  • iOS 10 verscheen op 13 september 2016 (dinsdag)
  • iOS 9 verscheen op 23 september 2015 (woensdag)

De tendens is te zien: een grote iOS-update verschijnt traditioneel ergens medio september. Een specifieke dag van de week is er niet, al komen iOS-updates nooit uit op een vrijdag, zaterdag of zondag.

Gaan we af op de datums van de afgelopen jaren, dan lijkt een iOS 14 release rond woensdag 16 september het meest logisch. Een iPhone-keynote vindt namelijk traditioneel in de tweede week van september plaats, op een dinsdag. Dit jaar valt die dag op 8 september. Ongeveer een week later zou de nieuwe software normaal gesproken verschijnen.

Releasedatum in oktober

Maar in 2020 is alles anders, en dat kan zomaar ook voor de iOS-release gelden. Door de vertragingen van de iPhone 12 (die Apple zelf heeft bevestigd) gaan er geruchten dat de iPhone-keynote pas in oktober plaatsvindt. Mocht dit gebeuren, dan is de kans groot dat de release langer op zich laat wachten.

De testversies van iOS 14 wijzen ook op een latere release. Vandaag stelde Apple daarvan de vijfde bèta beschikbaar; vorig jaar verscheen de vijfde testversie van iOS 13 ruim twee weken eerder; op 30 juli. Natuurlijk kan dit ook te maken hebben met dat de software een stuk stabieler is dan vorig jaar, maar we kijken er niet gek van op als de officiële release pas in oktober plaatsvindt.

Meer weten over iOS 14?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Volkan Topuz
Lezer
Volkan Topuz

Ik hoor niks over 4K HDR filmpjes bekijken op youtube wat ook toegevoegd wordt na jarenlang ruzie met google. Is daar iets over bekend?

Kotter
Lezer
Kotter

Kan met de public beta al, schitterend beeld.