Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘AR-bril van Apple gaat tweede productiefase in’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AR-bril wanneer Apple bril


Lees verder na de advertentie

Het begint er steeds meer op te lijken dat we in de toekomst een slimme Apple-bril op onze neus kunnen laten rusten. Eerder deze week waren er aanwijzingen dat de AR-bril van Apple al in 2021 wordt gelanceerd. Nu komt naar buiten dat de ‘Apple Glass’ de tweede productiefase ingaat.

AR-bril van Apple

Digitimes schrijft dat voor de prototype ‘Apple Glass’ de tweede productiefase aanbreekt. De Taiwanese website baseert zich op bronnen uit de toeleveringsketen.

De tweede fase zou ‘enkele maanden’ duren, waarna de slimme Apple-bril nog een derde productiefase ondergaat. Dit moet leiden tot een prototypeontwerp. Dit ontwerp doorloopt daarna een periode van 6 tot 9 maanden voor technische verificatie.

Digitimes voegt daaraan toe dat Apple zich momenteel vooral richt op het verbeteren van het gewicht en de batterijduur. Eerder meldde Apple-insider Mark Gurman al dat de bril licht wordt en het design op een doorsnee bril lijkt.

Wanneer verschijnt de Apple-bril?


kooptip

Als de bronnen van Digitimes kloppen, is het onwaarschijnlijk dat de bril al in 2021 de markt betreedt. Wel is het goed mogelijk dat de Apple-bril dit jaar al wordt aangekondigd, maar een jaar later pas te koop is.

Apple-leaker Jon Prosser meldde vorig jaar al dat Apple mikt op een aankondiging in maart-juni 2021, waarna de bril in 2022 te koop is. Het komt vaker voor dat er zoveel tijd zit tussen een compleet nieuw Apple-product en de release. Dat gebeurde ook bij de eerste iPhone, iPad en Apple Watch.

AR headset

Het is goed mogelijk dat de Apple Glass niet eens het eerste augmented reality-apparaat wordt. Apple werkt naar verluidt ook aan een AR-headset. Eerder gingen er geruchten dat dit apparaat in 2021 wordt aangekondigd en in 2022 wordt uitgebracht.

Veel is dus nog onduidelijk, maar in de komende periode horen we ongetwijfeld meer over de slimme Apple-bril van Apple. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Digitimes