Terug naar ‘AR-bril van Apple gaat tweede productiefase in’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘AR-bril van Apple gaat tweede productiefase in’

Door Koen van Ekeren7 januari 2021 10:282 min. leestijd0

Het begint er steeds meer op te lijken dat we in de toekomst een slimme Apple-bril op onze neus kunnen laten rusten. Eerder deze week waren er aanwijzingen dat de AR-bril van Apple al in 2021 wordt gelanceerd. Nu komt naar buiten dat de ‘Apple Glass’ de tweede productiefase ingaat.

AR-bril

AR-bril van Apple

Digitimes schrijft dat voor de prototype ‘Apple Glass’ de tweede productiefase aanbreekt. De Taiwanese website baseert zich op bronnen uit de toeleveringsketen.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De tweede fase zou ‘enkele maanden’ duren, waarna de slimme Apple-bril nog een derde productiefase ondergaat. Dit moet leiden tot een prototypeontwerp. Dit ontwerp doorloopt daarna een periode van 6 tot 9 maanden voor technische verificatie.

Digitimes voegt daaraan toe dat Apple zich momenteel vooral richt op het verbeteren van het gewicht en de batterijduur. Eerder meldde Apple-insider Mark Gurman al dat de bril licht wordt en het design op een doorsnee bril lijkt.

Wanneer verschijnt de Apple-bril?

Als de bronnen van Digitimes kloppen, is het onwaarschijnlijk dat de bril al in 2021 de markt betreedt. Wel is het goed mogelijk dat de Apple-bril dit jaar al wordt aangekondigd, maar een jaar later pas te koop is.

Apple-leaker Jon Prosser meldde vorig jaar al dat Apple mikt op een aankondiging in maart-juni 2021, waarna de bril in 2022 te koop is. Het komt vaker voor dat er zoveel tijd zit tussen een compleet nieuw Apple-product en de release. Dat gebeurde ook bij de eerste iPhone, iPad en Apple Watch.

AR headset

Het is goed mogelijk dat de Apple Glass niet eens het eerste augmented reality-apparaat wordt. Apple werkt naar verluidt ook aan een AR-headset. Eerder gingen er geruchten dat dit apparaat in 2021 wordt aangekondigd en in 2022 wordt uitgebracht.

Veel is dus nog onduidelijk, maar in de komende periode horen we ongetwijfeld meer over de slimme Apple-bril van Apple. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Digitimes

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar