Terug naar ‘Apple komt begin 2021 met Apple Glasses’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple komt begin 2021 met Apple Glasses’

Door Koen van Ekeren18 mei 2020 10:082 min. leestijd0

Al een tijdje lijkt Apple te werken aan een bril met augmented reality-functies, mogelijk de Apple Glasses genoemd. Het apparaatje projecteert allerlei informatie van je iPhone op je brilglazen, zoals e-mails, navigatie, berichten en meer. Volgens de betrouwbare Apple-lekker Jon Prosser wordt de Apple-bril begin 2021 gepresenteerd.

AR-bril

Apple Glasses 2021

In een tweet meldt Prosser dat Apple mikt op maart-juni 2021. De Apple-lekker beweert de Apple Glasses zelfs al in een video te hebben gezien – en ze zien er volgens hem erg gaaf uit. Hij belooft de beelden binnenkort te delen.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

De uitspraken van Prosser zijn opvallend, want de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde vorige week dat de Apple-bril op z’n vroegst in 2022 verschijnt. Kuo is zeer goed geïnformeerd als het gaat om releasedatums. Maar ook Prosser heeft een goede staat van dienst. Dus wie moeten we geloven?

Misschien wel allebei. In een podcast (Recycle Bin) voegt Prosser toe dat het kan zijn dat de onthulling in de eerste helft van 2021 plaatsvindt (misschien tijdens WWDC), maar dat de Apple Glasses pas te koop zijn in 2022. Zoals Prosser terecht opmerkt, zit er meestal veel tijd tussen de aankondiging van een compleet nieuw Apple-product en de release.

De eerste iPhone, iPad, Apple Watch en HomePod werden ook maanden voor de release aangekondigd. Dit doet Apple onder meer omdat ontwikkelaars dan genoeg tijd krijgen om ermee aan de slag te gaan. Bovendien moet Apple een nieuw product geruime tijd van tevoren registreren bij allerlei keuringsinstanties, zoals de FCC. Vanaf dit moment zijn alle details bekend, dus bij een nieuwe productcategorie kondigt Apple het product liever vóór deze registratie aan.

Details Apple-bril

Prosser geeft in de podcast ook nieuwe informatie over de Apple-bril: ze kunnen worden geleverd met lenzen op sterkte. ‘Het is een zeer veilige voorspelling. Ik ben 99,9 procent zeker’, zegt hij.

Eerder meldde Bloomberg dat de AR-bril synchroniseert met de iPhone om teksten, e-mails, kaarten en games te projecteren over het gezichtsveld van de gebruiker. Naar verluidt krijgt de bril ook een slank ontwerp. Er is geen processor ingebouwd; voor de rekenkracht zou hij afhankelijk zijn van de iPhone.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen over de Apple-bril? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

iCreate 132
iCreate 132
iPhone 13: welke past bij jou?
Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar