Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Koningsdag 2023: met dit trucje kun je contactloos betalen op de vrijmarkt

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
Koningsdag betalen


Lees verder na de advertentie

Zeg je Koningsdag, dan zeg je ook de vrijmarkt. Traditiegetrouw is dit de perfecte gelegenheid om eens wat op te ruimen en een extraatje te verdienen. Maar wat nou als je klanten geen contant geld bij hebben? Laat dat de pret niet bederven: met dit trucje kunnen bezoekers van de vrijmarkt betalen zonder cash – mits ze een smartphone hebben.

Betalen vrijmarkt

Koningsdag staat om de hoek, dus kunnen we onze kraampjes en kleedjes weer voor de dag halen om onze oude of zelfgemaakte spullen te verkopen. Maar op de vrijmarkt betalen, dat blijft altijd een gedoe. Vrijwel niemand heeft een pinautomaat bij de hand, maar tegelijkertijd gaan we nog zelden het huis uit met brief- of muntgeld op zak. Jammer, want aan deze klanten had je anders vast wel een leuk zakcentje verdiend.

Sta jij deze Koningsdag ook op de vrijmarkt? Wees je concurrentie dan een stap voor met Tikkie. Door deze app te downloaden en hierop in te loggen met je account, kun je namelijk een unieke QR-code generen. Terwijl je dit doet, koppel je hier een zelfgekozen bedrag aan vast.

Vervolgens print je de code uit en neem je hem op Koningsdag mee naar je verkoopplek. Wanneer klanten iets van je willen kopen, kunnen zij cashloos betalen door deze code met hun smartphone te scannen. Het geld wordt dan direct gestort op de bankrekening die aan je account is gekoppeld. En die code is net zo lang geldig als je zelf wilt.

QR-code Tikkie maken


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Vrijmarkt betalen

Heb jij een Tikkie-account? In dat geval kun je nu alvast een QR-code genereren, zodat je aanstaande donderdag niets meer hoeft voor te bereiden. Het werkt als volgt:

  • Open de Tikkie-app op je iPhone.
  • Tik op het plusje.
  • Bepaal hoe je klanten straks gaan betalen: met een bedrag dat iedere koper zelf mag bepalen of een vast bedrag dat voor iedere transactie hetzelfde is. Denk van te voren dus goed na over de waarde van je spullen!
  • Tik op ‘Volgende’.
  • Zet #Koningsdag in de omschrijving – daarover zo meer – en tik weer op ‘Volgende’.
  • De QR-code komt nu in beeld. Sla hem op door onderin op ‘Print of deel’ te tikken.

De QR-code is nu af, dus print hem gerust alvast uit. Ga je samen met je familieleden of vrienden spullen verkopen? Dan doe je er goed aan om er meerdere uit te printen. Vergeet ze in alle haast niet mee te nemen naar de vrijmarkt!

De hashtag ‘Koningsdag’ gebruik je overigens niet zomaar. Ter ere van de feestdag heeft Tikkie namelijk een speciale winactie georganiseerd, waaraan je meedoet door #Koningsdag in de omschrijving te zetten. Word jij straks degene in Nederland die de meeste betalingen heeft ontvangen, dan zal Tikkie jouw winst verdubbelen.

Tikkie QRoon

Tikkie staat deze week in het teken van Koningsdag, want naast de QR-code en winactie heeft de app ons ook voorgesteld aan de zogenaamde ‘QRoon’. Het gaat hier letterlijk om een kroontje – maar wel een speciale waarop je de gegenereerde code kunt plakken. Daarna hoef je hem alleen maar op te zetten. Je klanten kunnen de code dan snel scannen en het geld wordt direct op je rekening gestort.

Je kon de QRoon de afgelopen tijd gratis aanvragen via de website van Tikkie, maar helaas, de voorraad is inmiddels op. Heb jij er wel een weten te bemachtigen? Dan kun je de code op je QRoon plakken en ben je meteen klaar voor de vrijmarkt.

Maar het QRoontjestekort houdt ons niet tegen, want we hebben wel wat ideeën voor alternatieven. Duik bijvoorbeeld eens de kast in – je vindt vast nog ergens een oud hoedje of jasje. Ook daar kun je de QR-code aan vastmaken. Of ga even langs je dichtstbijzijnde hobbywinkel, koop wat (oranje) papier en knutsel zelf een vrolijke kroon in elkaar. Daarmee spring je dan meteen in het oog!

Meer tips

Wil je vaker dit soort handige iPhone-tips lezen? En wil je ook op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze wekelijks nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!