Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Vraag naar iPhone XR lager dan verwacht’

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iPhone Xr kleuren


Lees verder na de advertentie

De vraag naar de nieuwe, goedkopere iPhone XR is niet zo hoog als Apple had verwacht. De productiefaciliteiten van Foxconn en Pegatron draaien nog lang niet op honderd procent. Dat meldt het Japanse economie-persbureau Nikkei. Zo werden er bij Foxconn zestig productielijnen voor de iPhone XR opgericht, maar worden er tot nu toe maar 45 gebruikt. Dat komt erop neer dat per dag zo’n 100.000 telefoons minder gemaakt worden dan wat er voorspeld werd. Bij Pegatron liggen plannen voor uitbreiding in de ijskast, aldus bronnen bij de toeleveranciers.

Meer oudere iPhones

Producent Wistron, die vaak ook iPhones maakt als de vraag te groot is, krijgt voor kerst dit jaar geen orders om de XR te maken. Tegelijkertijd heeft Apple wel de productieaantallen van de oudere iPhone 8 en 8 Plus verhoogd, van eerst vijf miljoen stuks naar nu 25 miljoen. Het laatste model met thuisknop heeft Apple nog steeds in zijn assortiment voor een iets lagere prijs.

De iPhone XR heeft hetzelfde design als het vlaggenschip iPhone XS, maar is 300 euro goedkoper. Daarom mis je de tweede camera aan de achterkant en wordt er een goedkoper lcd-scherm in plaats van oled gebruikt. Analisten gingen er eigenlijk vanuit dat de XR een groot succes zou worden.

Bronnen hadden het in het verleden vaak mis


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wel moeten we de uitspraken van bronnen bij Apple’s toeleveranciers met een korreltje zout nemen. In het verleden bleken deze vaak onnauwkeurig of zelfs helemaal fout. Een Japanse krant meldde in januari bijvoorbeeld dat Apple de productieaantallen van de iPhone X gehalveerd had. Tim Cook legde daarna echter meerdere keren uit dat de iPhone X het populairste iPhone-model ooit was. In tegenstelling tot het bericht van januari komen de uitspraken deze keer van de productiebedrijven zelf en niet van toeleveranciers van onderdelen.

iPhone XR minder goed?

Is de lagere vraag naar de iPhone XR wel terecht? Je leest het in iCreate 103. Hierin hebben we de ultieme vergelijkende test van de iPhone XS en XR, plus een uitgebreid iPhone-koopadvies.