Terug naar ‘Vraag naar iPhone XR lager dan verwacht’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Vraag naar iPhone XR lager dan verwacht’

Door Sven Lamers5 november 2018 16:092 min. leestijd0

De vraag naar de nieuwe, goedkopere iPhone XR is niet zo hoog als Apple had verwacht. De productiefaciliteiten van Foxconn en Pegatron draaien nog lang niet op honderd procent. Dat meldt het Japanse economie-persbureau Nikkei. Zo werden er bij Foxconn zestig productielijnen voor de iPhone XR opgericht, maar worden er tot nu toe maar 45 gebruikt. Dat komt erop neer dat per dag zo’n 100.000 telefoons minder gemaakt worden dan wat er voorspeld werd. Bij Pegatron liggen plannen voor uitbreiding in de ijskast, aldus bronnen bij de toeleveranciers.

iPhone Xr kleuren

Meer oudere iPhones

Producent Wistron, die vaak ook iPhones maakt als de vraag te groot is, krijgt voor kerst dit jaar geen orders om de XR te maken. Tegelijkertijd heeft Apple wel de productieaantallen van de oudere iPhone 8 en 8 Plus verhoogd, van eerst vijf miljoen stuks naar nu 25 miljoen. Het laatste model met thuisknop heeft Apple nog steeds in zijn assortiment voor een iets lagere prijs.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone XR heeft hetzelfde design als het vlaggenschip iPhone XS, maar is 300 euro goedkoper. Daarom mis je de tweede camera aan de achterkant en wordt er een goedkoper lcd-scherm in plaats van oled gebruikt. Analisten gingen er eigenlijk vanuit dat de XR een groot succes zou worden.

Meer weten over iPhone XR?
Bekijk dit dossier

Bronnen hadden het in het verleden vaak mis

Wel moeten we de uitspraken van bronnen bij Apple’s toeleveranciers met een korreltje zout nemen. In het verleden bleken deze vaak onnauwkeurig of zelfs helemaal fout. Een Japanse krant meldde in januari bijvoorbeeld dat Apple de productieaantallen van de iPhone X gehalveerd had. Tim Cook legde daarna echter meerdere keren uit dat de iPhone X het populairste iPhone-model ooit was. In tegenstelling tot het bericht van januari komen de uitspraken deze keer van de productiebedrijven zelf en niet van toeleveranciers van onderdelen.

iPhone XR minder goed?

Is de lagere vraag naar de iPhone XR wel terecht? Je leest het in iCreate 103. Hierin hebben we de ultieme vergelijkende test van de iPhone XS en XR, plus een uitgebreid iPhone-koopadvies.

iCreate 103
iCreate 103
De ultieme vergelijking: iPhone XS vs. iPhone XR
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone XR
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar